Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjecaj anticiklone

Meteorolozi savjetuju: Obucite se toplo ukoliko planirate za vikend na Advent

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteorolog Nove TV Darijo Brzoja za Dnevnik je najavio kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna.

Polje visokog tlaka u naše krajeve donosi dva tipa vremena, na Jadran većinom sunčano, u kopnene krajeve oblačno, maglovito, ali ako za to postoje uvjeti moguće su i slabe oborine. Tako je i u srijedu u unutrašnjosti lokalno bilo slabe kiše, dok je u gorju znala zalepršati i pokoja pahulja. Dubrovčani su se recimo, zato probudili uz vedro nebo i jaku buru.

Pod utjecajem grebena anticiklone, u polju visokog tlaka, bit ćemo i idućih nekoliko dana. Jedna oslabjela fronta premještat će se u našoj blizini pa bi slabih oborina na kopnu moglo biti i u četvrtak. Prema vikendu, uz izraženije gradijente tlaka i jači vjetar i u unutrašnjosti će biti sunčanije.

Za sad nas očekuje, na kopnu pretežno oblačno, a na moru pretežito vedro jutro. Nešto kao i u srijedu. U gorju je moguće malo susnježice ili snijega, a po kotlinama magla. Na moru će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Relativno hladno, uz jutarnju temperaturu u kopnenom dijelu između -2 i 2 stupnja, dok se na Jadranu očekuje najčešće od 5 do 10.

Poslijepodne su u središnjoj Hrvatskoj moguća i kraća sunčana razdoblja, a navečer će zapuhati slab do umjeren vjetar sa sjevera. Temperatura, oko 7 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji uglavnom će se zadržati oblačno, a poslijepodne je ovdje moguća i koja kap kiše. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 6 stupnjeva.

Oblačno u četvrtak i u gorju gdje bi također tijekom dana moglo biti slabih oborina, uglavnom susnježice. Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s pokojim olujnim udarom. Prema kraju dana, malo će i pojačati. U gorju u četvrtak od 2 do 6 stupnjeva, a na moru 12 do 14, izvijestio je meteorolog Darijo Brzoja u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Palo više od 300 stabala VIDEO Kaos zbog snijega u Srbiji, građani bez struje i vode: "Stanje je kritično i kvarovi neće biti otklonjeni idućih nekoliko dana"

Pročitajte i ovo Fužine - 2 POTPUNA IDILA Bilježe sjajne rekorde: Zeleno srce Hrvatske probudilo interes za uživanje u zimskoj bajci

I u Dalmaciji će većinom biti sunčano: uz umjerenu i ponegdje jaku buru. Temperatura uglavnom između 10 i 14 stupnjeva. Ugodnije nego na kopnu. Inače, ovakvo vrijeme pogoduje našem zdravlju pa su biometeorološke prilike ovih dana, upravo zahvaljujući većoj količini sunca, povoljnije na moru.

Za vikend će i na kopnu biti barem djelomice sunčano pa će se i kontinentalci, sasvim sigurno osjećati bolje. Stabilno, doduše i hladno, malo hladnije za vikend nego ovih dana, uz temperaturu oko 4 ili 5 stupnjeva. U nedjelju će i ona jutarnja malo jače u minus pa o tom valja voditi računa, osobito izlazite li u subotu navečer na Advent. Valja se toplo odjenuti.

Na Jadranu će i dalje prevladavati vedro, i idućih dana na moru dosta sunca, puhat će bura, pa tramontana, a u nedjelju će vjetar slabjeti i okretati na sjeverozapadni. Temperatura se neće značajnije mijenjati, ostaje oko 13, 14 stupnjeva, u onom najtoplijem dijelu dana. Na moru, eto, uz zubato sunce nema zime.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene