Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Dobre vijesti nakon sušnog razdoblja: Meteorolog otkriva gdje nas očekuje najviše oborina

S krajem radnog tjedna započinje razdoblje promjenjivog vremena, koje će ponegdje donijeti oborine. Detaljniju vremensku prognozu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Sa petkom u unutrašnjosti počinje razdoblje promjenljivog vremena povremeno s oborinama kojih će biti i na Jadranu. To je svakako dobra vijest, s obzirom na dugotrajnu sušu.

Već krajem dana i u noći, u našu će zemlju pristići vlažan oceanski zrak što će se, prema prognostičkim modelima, u unutrašnjosti nastaviti barem do početka sljedećeg vikenda. Tijekom noći i jutra na sjevernom Jadranu i u gorskom području očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. To će se do kraja dana proširiti na veći dio zemlje.

Ujutro će vjetar biti u unutrašnjosti slab, dok će na Jadranu prolazno puhati umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu između 21 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Središnja Hrvatska

U Središnjoj Hrvatskoj, promjenljivo oblačno vrijeme, povremeno s kišom i pljuskovima koji mjestimice mogu biti izraženiji. Vjetar će btii slab do umjeren. Poslijepodne temperatura od 27 do 30 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Posljedice suše Jeste li znali? Meteorolog pokazao zastrašujući fenomen: Suše su opasnije nego što mislimo

Pročitajte i ovo Velebit: Topi se vječni led - 1 "NEŠTO SE DOGAĐA" Dosad nezabilježeni prizori s Velebita: "Promjene su vidljive svima. Jako se brzo događaju, brže nego što bi to bilo prirodno"

Istočna Hrvatska

U istočnim predjelima vrijeme će prijepodne biti djelomice sunčano. Sredinom dana i poslijepodne mjestimice pljuskovi i grmljavina, a moguće je i nevrijeme. Vjetar povremeno umjeren, a najviša temperatura od 30 do 33 stupnja.

Gorska Hrvatska i Sjeverni Jadran

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu padat će povremeno kiša, mogući pljuskovi i grmljavina. Ponegdje će biti i izraženiji uz obilnije oborine. Poslijepodne i navečer postupno povlačenje naoblake. Vjetar povremeno umjeren, promjenljiva smjera. Temperatura u gorskom području od 24 do 27, na Jadranu od 27 do 30 stupnjeva.

Dalmacija

U Dalmaciji djelomice sunčano, uglavnom su mogući mjestimice pljuskovi i grmljavina u drugom dijelu dana. Vjetar povremeno umjeren, a najviša temperatura od 30 do 33 stupnja.

Iduća tri dana na kopnu

U sljedećim danima u unutrašnjosti mjestimice kiša, osobito na istoku i u gorju. Vjetar povremeno umjeren. Vrućina će popustiti no bit će i dalje vrlo toplo.

Iduća tri dana na moru

Na Jadranu pretežno sunčano tek ponegdje uz mogućnost kiše ili pljuskova, osobito u ponedjeljak. Puhat će umjerena do jaka bura, a u subotu sjeverozapadnjak. I dalje vrlo toplo i vruće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene