Preminuo je dragi kolega i prijatelj, urednik i reporter Mislav Bago. U prvom redu hrvatskog novinarstva ostaje praznina. Mislav je bio jedan i neponovljiv, srčan i zanimljiv. Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja donosi priču o Mislavu Bagi.

Galerija Mislav Bago - 4 Mislav Bago - 2 Mislav Bago - 3 +0 Mislav Bago - 1

Napustio nas je dragi kolega i prijatelj, novinar i urednik Mislav Bago. U 30 godina odradio je posla za tri radna vijeka. Rijetko umoran, nikad nije odustajao i ništa nije bilo teško. Na Markovom trgu, uživo, u studiju, na terenu i sve dok ne bi dobio ono za što je gorio - odgovor na pitanje.

U potrazi za odgovorima bio je neumoljiv, a iza njega ostaju brojni pamtljivi intervjui, kao onaj s bivšim premijerom Ivom Sanaderom
ili onaj s Božom Petrovom. Neutješna potraga za istinom obilježila je njegovu karijeru.

Pamte se i njegovi intervjui s premijerom Andrejem Plenkovićem, nakon kojih su njegovi gosti nerijetko ostajali bez riječi, bez odgovora na njegova oštra i brza pitanja. 

Tri puta dobitnik nagrade Hrvatskog novinarskog društva, 2006. novinar godine za intervjue s bivšim premijerima, 2013. regionalni novinar godine.

Izjave Mislava Bage - 1 Mislav Bago - snaga i veselje redakcije Dnevnika Nove TV: Ovo su njegove izjave koje se pamte

Mislav Bago - 3 Oprostiti se od Mislava Bage težak je zadatak, uvijek je na ekranu i iza njega davao sto posto sebe

Pamtimo i intervju koji je držao sa predsjednikom države Zoranom Milanovićem, u kojem ga je direktno upitao: "Vrlo pristojno razgovaram s vama, ja to ne doživljavam ništa ozbiljno, ali vi razgovarata jednim riječnikom - dečka s Trnja". Milanović je optužio Bagu da želi prisvojiti intervju za sebe.

Pamtljiv je i po intervjuima s guvernerom Borisom Vujčićem, u kojem je izjavio, komentirajući aktualno stanje u državi: "Došli smo do plafona, i više ne možemo rasti. Koliko mi možemo ovako funkcionirati - kao ekonomija, i kao društvo..."

Za vrijeme izbora, lokalnih i nacionalnih, ostaje upamtljiv njegov angažman i energija, s rečenicama poput: "Dobra večer, ja sam Mislav Bago, i sljedeće sate vodit ću vas kroz izbornu noć. Vidjet ćete tko je pobjednik, a tko gubitnik".

Također, stručno i profesionalno moderiranje najbitnijih političkih debata i rasprava, među najmoćnijim političarima u Hrvatskoj, postalo je zaštitni znak njegovog truda i zalaganja. "To je sad postalo hodočašće od sučeljavanja, ali još par dana, par sati i gotovo", komentirao je jednom prilikom.

Uvijek je bio spreman pomoći kolegama. "Živiš od izbora do izbora, jednom je Milan Bandić pokojni rekao da, kad završe izbori, odmah misliš o sljedećima, i tako odmah počneš razmišljati o sljedećima, a mi smo ipak zemlja izbora", rekao je Mislav Bago kolegici Valentini Baus. 

"Nemam ti kaj reć više", rekao je nakon jedne reportaže. Mislave, Ti si rekao i više nego dovoljno. A tvoja redakcija čut će te i dalje...

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju