Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Nakon grmljavine i pljuskova diljem zemlje, stiže sunčan i topao tjedan. Meteorolog otkriva kada kreće razvedravanje

Bliži nam se pogoršanje vremena, što se moglo opaziti po mnogim predznacima. Zapuhala je jaka južina, nebom su se širili visoki i tanki oblaci, a tlak zraka bio je u naglome padu. U ponedjeljak će zagrmjeti, i to ne samo na moru, već moguće i na kopnu, što je relativno rijetka pojava u veljači. Više doznajte u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Nikole Vikića Topića.

Već od jutra oblačno i kišovito, lokalno uz pljuskove i grmljavinu, a u višem će gorju padati snijeg. Ujutro će još puhati jugo i jugozapadnjak pa će biti toplo, na kopnu oko 5, na moru oko 9 stupnjeva. Onda će, već prijepodne, naglo zapuhati umjeren do jak sjeverac, na moru jaka tramontana i bura.

Pročitajte i ovo Promjenjivo vrijeme uobičajeno je za svibanj Vremenska prognoza Vrijeme narednih dana obilježit će smjenjivanje sunca i kiše: Više otkriva meteorolog Brzoja Ilustracija Vremenska prognoza Do kada će trajati toplo vrijeme? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić

Taj vjetar donosi suši zrak, pa će se poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj razvedravati, kiša će prestati i pojavit će se sunce. No i dalje će biti vjetrovito, uz umjeren sjeverac. Najviša temperatura oko 9 stupnjeva, s time da će navečer biti osjetno hladnije.

U Slavoniji u početku još pretežno oblačno, lokalno uz kišu, osobito u Posavini i Srijemu. Onda razvedravanje, no ostaje vjetrovito i svježe, uz umjeren do jak sjeverozapadnjak i temperaturu oko 8.

U Istri, na Kvarneru i u gorju također razvedravanje, uz sve više sunca, ali i jaku buru te tramontanu. Zbog toga će se činiti hladnije od ovih 10 do 12 stupnjeva, a u gorju 5 do 7.

U Dalmaciji sredinom dana kiša i pljuskovi s grmljavinom. No ubrzo će se sa sjevera razvedravati, i kiša će prije večeri prestati. Bit će vjetrovito, uz jaku buru i tramontanu. Temperatura na obali oko 13, u unutrašnjosti 10 stupnjeva.

Od utorka sunčano i suho, povremeno uz umjerenu naoblaku. Jutra na kopnu će biti hladna, oko nule, u četvrtak uz maglu, a danju sve toplije, od 10 do 15 stupnjeva.

Na obali sredina tjedna pretežno vedra. U utorak još uz umjerenu do jaku buru i tramontanu. Jutra će biti svježa, a dani ugodno topli, od 12 do 14. U četvrtak je na sjeveru moguća magla.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene