Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje za drugu adresu

Otkriveno zašto je Putin jedini imao kišobran dok su Kolinda i Macron bili mokri do kože

Vladimir Putin, Emmanuel Macron i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP)
Vladimir Putin, Emmanuel Macron i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP) Foto: Afp
Izvor iz Kremlja kaže da se o kišobranima trebaju brinuti oni koji čuvaju visoke dužnosnike.

Nakon finala Svjetskog nogometnog prvnestva svijet su obišle nevjerojatne fotografije hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji mokri do kože ljube pehar, dok ih Vladimir Putin gleda ispod kišobrana.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge

Podsjetimo, hrvatska Predsjednica u dresu, a Macron u odijelu, bili su potpuno mokri u kišnoj Moskvi. I dok su oni nekoliko minuta kasnije dobili kišobrane odnosno ljude koji su ih držali iza njih, ruski je predsjednik štitonošu od jakog pljuska imao cijelo vrijeme, pa je jedini na cijeloj proslavi ostao suh.

Mnogo su se nakon ovih prizora zapitali zašto je samo Putin imao kišobran odmah, dok su drugi kisnuli.

Službenih komentara o ovom pitanju nema, a izvor iz Kremlja objasnio je i zašto. "Ako komentirate ovo, morate kritizirati zaštitu visokih stranih gostiju", rekao je izvor, prenosi CrimeRussia.com.

"Općenito, o kišobranima dužnosnika moraju se brinuti osobe koje ih čuvaju. One su odgovorne za život i zdravlje svojih štićenika. Potrebno ih je štititi ne samo od metaka nego i od vjetra, tuče, munja, kiše", objasnio je izvor.

Kišobran se uvijek nalazi u automobilu koji prevozi Putina. Njegovi zaštitari znali su kakva je prognoza za 15. srpnja, pa su kišobran imali sa sobom, ali njihova obveza nije nositi kišobrane za druge dužnosnike.

U tekstu se na kraju zaključuje kako su za činjenicu da su hrvatska predsjednica i francuski predsjednik pokisnuli krivi njihovi čuvari koji su trebali pratiti vremensku prognozu i ponijeti kišobrane.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene