Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Toplinski val: Meteorolog Ivan Čačić otkriva kada nas očekuje kratkotrajno osvježenje

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić donosi detalje vremenske prognoze - koje dane se posebno trebamo paziti visokih temperatura i kada nas očekuje osvježenje.

Prvi dio toplinskog vala očekujemo do četvrtka. Potkraj četvrtka u unutrašnjosti i na Sjevernom Jadranu prolazno manje osvježenje, ali ponegdje i jače nevrijeme. Zatim posvuda slijedi novi toplinski val.

Riječ je o dotoku sve toplijeg zraka s juga koji će nakratko potkraj četvrtka prekinuti ovaj atmosferski poremećaj koji se sad nalazi iznad Atlantskog oceana.

U ponedjeljak posvuda sunčano, mjestimice i potpuno vedro, a vjetar većinom slab. U unutrašnjosti ujutro još ugodno uz najnižu temperaturu od 14 do 18 Celzijevih stupnjeva.

Na Jadranu topla noć i jutro uz temperaturu od 20 do 25 stupnjeva što će tek malo ublažavati slab burin.

Pročitajte i ovo Pronađen je Boco - 3 nakon dva mjeseca FOTO/VIDEO Sretan kraj! Pronađen je pas Boco: "Da smo jučer našli milijun dolara, ne bismo se toliko veselili"

Danju u Središnjoj Hrvatskoj sunčano i vruće uz najvišu temperaturu od 32 do 35 stupnjeva. Potkraj dana na sjeverozapadu samo ponegdje postoji mala vjerojatnost za poneki pljusak.

Ljetne vrućine - ponegdje i do 35 stupnjeva neće izostati ni u istočnim predjelima.

Sunčano i vruće. Već sredinom dana iznad 30 stupnjeva bit će, ne samo na Sjevernom Jadranu, nego i u većini gorskih predjela. Vjetar većinom slab.

Danju u Dalmaciji vedro i vruće uz najvišu temperaturu od 32 do 36 stupnjeva - što će ublažavati ponegdje umjeren maestral.

Za ljetne vrućine svakako će dobro doći boravak u moru koje je danas bilo između 23 i 25 stupnjeva.

No, valja voditi računa o vrlo jakom sunčevom UV zračenju čiji je indeks posvuda vrlo visok.

U unutrašnjosti u utorak i srijedu pretežno sunčano i još toplije. Potkraj srijede i u noći na četvrtak u gorskom području i na sjeverozapadu može biti i lokalnih nestabilnosti.

Pročitajte i ovo Morski pas Bliski susret sa životinjom VIDEO Morski pas na smrt preplašio surfere: Pratio ih i kružio oko njihovih dasaka

Jače naoblačenje s pljuskovima, grmljavinom i manjim osvježenjem očekuje se u četvrtak poslijepodne i u noći na petak kad je ponegdje moguće i olujno nevrijeme.

U srijedu će zapuhati jugozapadnjak koji će u četvrtak navečer okrenuti na sjeverozapadnjak.

U utorak i srijedu na Jadranu većinom sunčano uz tople, ponegdje i vrlo tople noći, a danju vruće.

Poneki neverin moguć je već potkraj srijede na sjeveru, a vjerojatniji i češći će biti u potkraj četvrtka i u noći na petak kad će i vrućina s njima nakratko popustiti.

U Dalmaciji i dalje suho, sunčano i vruće. U srijedu će zapuhati umjereno jugo koje će u četvrtak navečer na sjeveru okrenuti na buru.

Slijedeći vikend posvuda ponovno sunčano i vruće što će se nastaviti i u na početku tjedna koji slijedi.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene