Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Detalje donosi meteorolog Darijo Brzoja

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Što nas očekuje idućih dana te ima li kraja južini otkriva meteorolog Darijo Brzoja.

Sunce iza kiše, danas opet i toplije, atmosfera je stabilnija, tlak zraka izjednačen ili malo povišen, a fronte za sad prilično daleko od nas. Ali, nad istočnim Atlantikom, tik uz Europski kontinent nalazi se vrlo potentno i prostrano ciklonalno polje. Ono nam omogućava konstantan dotok vlažnog i nestabilnog zraka nad Europu, a rezultirat će novim ciklonama i atmosferskim poremećajima u nadolazećem razdoblju. Vrlo kratko, to znači da nas idućih desetak dana čekaju nove kiše jesenje.

Kao i do sad, kiša neće padati svaki dan i neće je uvijek biti svugdje. Prvo, u nedjelju ponovno dosta sunca, poglavito na istoku i jugu. Dijelom vedro očekuje se na zapadu i sjeverozapadu zemlje, a povremeno promjenjivije, u gorju i na sjevernom Jadranu. I upravo na tom području može biti malo kiše. U Slavoniji ujutro mjestimice magla. U početku će puhati većinom slab, na sjevernom Jadranu i u gorju umjeren jugozapadnjak, a u Dalmaciji južni vjetar i jugo. Temperatura će biti od 8 do 12 na kopnu te između 15 i 19 stupnjeva na obali i otocima.

Pročitajte i ovo Potres na sjeveru Italije na sjeveru zemlje Umjereno jak potres pogodio Italiju, osjetio se i u Hrvatskoj: "Čulo se podrhtavanje i buka"

Poslijepodne, u središnjoj Hrvatskoj, pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom i toplo. Uz umjeren jugozapadnjak, temperatura može porasti i do 23 stupnja. Slično i u Slavoniji i Baranji. Više sunčano, a podjednako toplo kao i na zapadu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, temperatura najčešće 22 ili 23 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj sutra djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, ali na ovom području tijekom dana povremeno može pasti i malo kiše. Puhat će većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura, uglavnom od 19 do 22 stupnja.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, rijetko gdje uz umjerenu naoblaku. Puhat će slabo do umjereno jugo, a temperatura će biti od 22 do 24 stupnja.

I temperatura mora je dosta visoka: mnogima je ovih 20ak stupnjeva ugodno za kupanje. Dovoljno, u svakom slučaju jest. Dok god je more iznad 18, kupanje se može preporučiti.

Tri dana kopno

I u ponedjeljak nas očekuje djelomice sunčano i uglavnom suho vrijeme, a u utorak već nova kiša. Prolazno će se naoblačiti, pri čemu ponovno mjestimice može biti i pljuskova s grmljavinom. U srijedu sunčanije i opet suho. I dalje južina, i dalje iznadprosječno toplo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku U prometnoj nesreći kod Požege ozlijeđene dvije osobe, prevezene su u bolnicu

Tri dana more

I na Jadranu će u ponedjeljak biti djelomice sunčano, a u utorak promjenjivo, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, koje će u srijedu oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Nebo će se sredinom tjedna raščistiti pa će prevladavati sunčano. Svih dana zadržat će se prilično toplo vrijeme.

Sljedeći tjedan ima nekoliko kišnih epizoda. Prva je u utorak, a one sljedeće očekuju se pred i za vikend. Bit će neobično toplo za prve dane studenog, a sve skupa i biometeorološke prilike će više biti nepovoljne nego povoljne. Južina i kiša, palac dolje, a za sunčanih dana ćemo se osjećati bolje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene