Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Plenković: "Imamo najnižu inflaciju u tri godine, to je rezultat mjera Vlade"

Imamo najnižu inflaciju u tri godine, to je rezultat mjera Vlade, pohvalio se premijer Andrej Plenković na redovitoj sjednici Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu.

"Dostojanstveno smo obilježili Dan državnosti", istaknuo je premijer Andrej Plenković u svojem govoru na početku sjednice Vlade u kojem je podsjetio na događaje tijekom proteklog tjedna.

"Bilo je to lijepo obilježavanje dana kada je konstituiran prvi višestranački Sabor i kada je predsjednik Franjo Tuđman održao povijesni govor u Saboru", naglasio je te istaknuo da se danas u Francuskoj obilježava Dan D.

"Još jednom izražavamo zahvalnost i pijetet onima koji su utrli put Europi", poručio je Plenković te je čestitao i Dan diplomacije, koji se obilježava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK), a potom se osvrnuo i na gospodarske teme.

Pročitajte i ovo Izbori za Europski parlament u Nizozemskoj - 2 Traju četiri dana Počeli izbori za Europski parlament: Prvi birači već su glasali

"Imamo stalan trend smanjenja stope inflacije. Riječ je o najnižoj inflaciji u posljednje tri godine. Rezultat je to mjera Vlade koje smo poduzimali", naglasio je premijer.

"Danas u Hrvatskoj imamo najveći broj zaposlenih dosad. Jučer ih je bilo 1.723.000. Idemo prema brojci 1.730.000. Imamo i najmanji broj nezaposlenih", dodao je.

Pročitajte i ovo Obljetnica Dana D - 6 VELIKA FOTOGALERIJA Svjetski čelnici na 80. obljetnici Dana D u Normandiji

Podsjetio je i na izdavanje trezorskih zapisa: "Prije desetak dana otvorili smo upis za građane. Odaziv je bio sjajan. Čak 243 milijuna eura prikupljeno je od građana za ročnost od tri mjeseca, malo manje od 8000 građana je sudjelovalo. Čak 584 milijuna eura od 23.000 građana za ovu od 650 milijuna eura, a dio koji je nedostajao dopunili su institucionalni investitori. Oni su nudili čak milijardu i 25 milijuna eura. Toliki je stupanj povjerenja u vrijednosnice hrvatske države."

Osvrnuo se i na posjet LNG terminalu na Krku: "Dobili smo brifing o tijeku investicija u preinake broda, koja će podići kapacitete."

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković u obilasku zvonika Zagrebačke katedrale - 2 (Ne)teme i (ne)pitanja Plenković se popeo na vrh zagrebačke katedrale: Za nedoumice oko Bartulice nema vremena

Što se tiče izmjena zakona o Vladi i Poslovnika Vlade RH, Plenković je objasnio da je riječ o promjeni Zakona sukladno programu koji je predstavljen prije izbora, osnivanju Vladina ureda za socijalno partnerstvo sa sindikatima i poslodavcima te osnivanju Ureda za odnose s javnošću. "Ustrojavanje ovog ureda naše aktivnosti će biti na još jednoj višoj razini", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene