Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jadro i dalje zamućena

Voda na širem splitskom području i dalje nije za piće, evo gdje će cisterne osigurati pitku vodu građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnicima šireg splitskog područja pitku vodu u ponedjeljak će osiguravati autocisterne i vodospremnici, poručuju iz splitskog Vodovoda i kanalizacije (ViK).

I dalje je na širem splitskom području na snazi preporuka da se voda iz slavine ne koristi za piće zbog posljedica obilne kiše na tom području, koja je proteklog četvrtka zamutila izvor rijeke Jadro. Lokalno stanovništvo pitkom će vodom i u ponedjeljak opskrbljivati splitski ViK, putem vodospremnika i autocisterni, a objavili su i njihov raspored.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Slika nije dostupna Mjerenja ne obećavaju Kiša zamutila izvor rijeke Jadro: Hoće li šire splitsko područje ostati bez pitke vode?

"S obzirom na veću količinu kiše koja je pala s četvrtka na petak i uzrokovala zamućenje na izvoru rijeke Jadro koja pitkom vodom napaja šire područje grada Splita te rezultate ispitivanja vode u pojedini dijelovima vodoopskrbnog sustava koji upućuju da je parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti, preporuka o prokuhavanju vode za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju i dalje je na snazi.

Analize s terena pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, svi fizikalno - kemijski parametri su sukladni Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe NN 125/17, te očekujemo, kako će svi mikrobiološki pokazatelji koji su u izradi biti također sukladni označenom Pravilniku 125/17, što ukazuje kako je voda kemijski i mikrobiološki ispravna za piće, no za malu djecu, starije i imuno insuficijentne osobe, prema preporuci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo savjetujemo preventivne mjere prokuhavanja.

O rezultatima Laboratorija za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split, obaviješten je Nastavni zavod za javno zdravstvo čiji stručnjaci preporučuju koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano će se pratiti i o svim promjenama bit ćete pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i naše web-stranice www.vik-split.hr
Za današnji dan 8. 4. 2019. ViK – Split putem autocisterni i vodospremnika osigurat će dostavu vode za korisnike koji se napajaju vodom iz izvorišta rijeke Jadro", stoji u priopćenju splitskog Vodovoda i kanalizacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene