Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlatka Pokos ostala je šokirana kada joj je Mirjana Hrga u svojoj emisiji '10 do 8' otkrila da je, nakon što je Vlatka prije desetak dana izgubila dijete, njezin uskoro bivši suprug Josip Radeljak zatražio DNA analizu.


- Ne znam ništa o tome, takav zahtjev je besmislen, jedva je progovorila Vlatka. 

Vezani članci Anne-Cécile Pinel (Foto: Nestali.hr) Idućeg tjedna rezultati DNK analize ljudskih ostataka iz Tržića Tounjskog Slika nije dostupna Radeljak: Ne treba mi pomoć socijalnih radnika

No, nakon emisije Mirjani Hrgi je rekla da ju Dikan pokušava potpuno uništiti.

- Taj čovjek želi mi uništiti sve pa i ovu vezu koju sada imam, kazala je.

Vlatka je, inače, razočarana činjenicom da se njezina tužna priča našla u medijima, ali je isto tako ogorčena što nije poštovano načelo medicinske etike zbog čega je, smatra, priča i došla do javnosti. Jer mediji su, kaže, sve točno prenijeli.

- Ne mislim da je moju osobnu tragediju u javnost iznio netko od liječnika i osoblja koji su se brinuli o meni u bolnici Sveti duh, zapravo sigurna sam da tome nije tako jer sam izvrsno primljena i svi su se o meni predivno brinuli i osjećala sam se s te strane izvrsno, koliko se žena u takvoj situaciji može osjećati. No, mislim da je i odgovornost medija velika jer objavljivati takvu, u principu moju osobnu tužnu priču, i još k tome neprovjerenu jer ja je nisam potvrdila, krajnje neprimjereno, kaže Pokos.

Vlatka Pokos općenito kaže da joj je izuzetno neugodno što se već mjesecima povlaći po medijima isključivo u kontekstu ružnih ili tužnih priča.

- Nije mi jasno zanimanje medija za moj privatni život, kaže Vlatka, dodajući da je njezin privatni život postao javni.

- Ja više nemam privatnog života, kaže Vlatka.

Inače, Vlatka je kao nemoguću otklonila mogućnost da je informacija o izgubljenom djetetu procurila iz njezinog užeg kruga ili obitelji.

- Nemoguće jer nikome nisam rekla ništa o tome. Nitko nije znao. I moja obitelj saznala je za to na ovaj ružan način, kroz medije, tvrdi i dodaje kako sa strane odvjetnika dobija savjete koji se kreću u smjeru tužbe protiv bolnice.

- No, skeptična sam prema našem pravosuđu i tako se zapravo navikneš primati udarce i nastavljaš raditi. Ja moram nastaviti raditi, zbog svoje egzistencije, kaže Vlatka.

Cijeli razgovor s Vlatkom Pokos pogledajte u video dodatku.