Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FILMSKI ZAPLET

Ukrajinka koja kupuje hotele na obali prijavila nestanak torbe s novcem: "Policija ima nove informacije"

Aktualno Galerija Hoteli u Splitu; ilustracija - 1 Hoteli u Splitu; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hoteli u Splitu; ilustracija - 2 Hoteli u Splitu; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hoteli u Splitu; ilustracija - 3 Hoteli u Splitu; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hoteli u Splitu; ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Državljanki Ukrajine je u Splitu i okolici kupila niz hotela. Nakon kupnje, ona ih je i prodala poduzetniku u Splitu, a najnovije u priči je da je na dan prodaje prijavila i nestanak torbe s novcem. Sada se već u sve uključila i policija.

Ukrajinska poduzetnica Tetjana Glinjana koja je kupila udjele u hotelima u Splitu na top lokacijama i danas je u Brelima gdje ima kuću i gradi hotel top tema među susjedima. Breljanska kuća joj je na predjelu Stomarica, a hotel s bazenom na predjelu Ščit.

"Ona dođe onako malo bahato", komentirao je Frane za Dnevnik Nove TV.

Govorilo se da je u hotele uložila 20-tak milijuna eura. Izašlo je potom na vidjelo da je riječ o osobi koja se bavi nabavom hrane za ukrajinsku vojsku. Sve to otvorilo je prostor za špekulacije.

Onda se saznalo da je hotele prodala i tu kreće filmski zaplet. Ona je makarskoj policiji na dan prodaje prijavila nestanak torbe, računala i novca.

Pročitajte i ovo Gejevi i politika - 2 tema i netema Zašto je u Hrvatskoj seksualna orijentacija ministra Habijana tema? "Predsjednik je još jednom spustio razinu političke komunikacije"

"Brela su zimi gotovo pusta. Rijetki stanovnici nerado govore u državljanki Ukrajine koja kupuje i prodaje hotele, ali policija već ima nove informacije o njenoj nestaloj torbi s novcima", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Zaprimljena je prijava gubitka torbe koja je ostavljena bez nadzora na području Brela, a u kojoj torbi se nalazilo računalo, novac i druge stvari. Zaprimljena je i prijava za kazneno djelo Utaja, priopćila je policija

Susjedi u Brelima i oko toga imaju svoje mišljenje: "A tko je ukrao? Ukrala ona sama sebi. Sada će negdje otići i gotovo", komentirao je Marinko.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni"

"Imamo postupanje u odnosu na predmetnu ukrajinsku državljanku, ali zbog tajnosti postupka ne možemo iznositi detalje", poručilo je Ministarstvo financija.

Neki ekonomisti misle da je skandalozno da se dobro ne pročešlja taj put novca, keša i bankarske transakcije, izbjegavanje poreza i potencijalno pranje sumnjivog novca iz inozemstva u Hrvatskoj.

"Mi imamo zaštitni sustav SOA-e i svih naših institucija koje se bave s tim i ja sam siguran da imaju uvid da novac kola i ne vjerujem da može doći crni novac u Hrvatsku", rekao je politički tajnik HDZ-a Ante Sanader.

Na broj splitskog poduzetnika koji je kupio hotel, danas se nitko nije javljao. Od policije se čeka više informacija.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene