Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka MIP-a

Vladimira Palfi aktivirala saborski mandat, još uvijek nije poznato hoće li doći u Sabor

Vladimira Palfi i Martina Bolšec Oblak (Foto: Dnevnik.hr)
Vladimira Palfi i Martina Bolšec Oblak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vladimira Palfi i Martina Bolšec Oblak (Foto: Dnevnik.hr) Vladimira Palfi i Martina Bolšec Oblak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Vladimira Palfi (Foto: Patrik Macek/PIXSELL Galerija 1/2 >>
Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo u srijedu je jednoglasno donijelo odluku o prestanku mirovanja zastupničkog mandata Vladimire Palfi Sinčić iz Živog zida te istodobno prestanku mandata njezina zamjenika Branimira Bunjca, koji je prošli petak napustio stranku.

Mirovanje zastupničkog mandata Palfi traje do 18. lipnja, nakon čega postaje saborskom zastupnicom, a tada saborske klupe napušta Bunjac.

Pročitajte i ovo Branimir Bunjac bivši saborski zastupnik ''Nećete izaći živi'': Sud osudio Bunjca na uvjetni zatvor zbog napada na saborsku stražu Branimir Bunjac (Foto: Dnevnik.hr) "Fotelje, novac i moć" Bunjac odgovorio Palfi: "Žalosno je gledati kraljicu Živoga zida kako javno laže"

Palfi je u Hrvatski sabor izabrana iz 3. izborne jedinice na parlamentarnim izborima 2016. godine, ali odmah je svoj mandat zamrznula, a kao njena zamjena u Sabor je ušao Bunjac.

Premda je aktivirala saborski mandat još uvijek nije poznato hoće li doći u Sabor, jer je već najavljivala da to ne želi nego da će umjesto nje ući netko treći iz Živog zida.

Od nje, ali i predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića, novinari su pokušali doznati sudbinu tog saborskog mandata, međutim, dosljedni svom odnosu prema medijima, oboje su telefonske pozive odbijali.

Odluči li Palfi ponovno ne ući u Sabor, morat će podnijeti ostavku na dužnost saborske zastupnice i neće moći ponovno aktivirati mandat jer Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor definira se u samo jednom u mandatu može zatražiti mirovanje mandata.

Odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva u petak će na glasanju formalno potvrditi i Sabor.

Bunjac je najavio da će svoju političku karijeru nastaviti u novoj stranci Ivana Pernara, a profesionalnu kao osnovnoškolski nastavnik povijesti što je radio i prije dolaska u Sabor. (Hina)

Aktualno "Klinci idu u Karlovac starim busom, a roditelji 'caltaju' kao da idu letjelicom": Ravnatelji se brane da je skupo gorivo Škola, Ilustracija (Foto: GettyImages) Škola, Ilustracija (Foto: GettyImages) Foto: GettyImages Škola, Ilustracija (Foto: GettyImages) Škola, Ilustracija (Foto: GettyImages) Foto: GettyImages Škola, Ilustracija (Foto: GettyImages) Škola, Ilustracija (Foto: GettyImages) Foto: GettyImages +0 Škola, Ilustracija (Foto: GettyImages) Hrvatska "Klinci idu u Karlovac starim busom, a roditelji 'caltaju' kao da idu letjelicom": Ravnatelji se brane da je skupo gorivo 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene