Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šeks o pomilovanju

'Bio sam i sentimentalno vezan, bio je prijatelj mog pokojnog sina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šeks je objasnio zašto je nekim članovima Komisije za pomilovanja preporučio da pomiluju Vanju Goldbergera.

Bivši savjetnik predsjednice Republike Vladimir Šeks nije htio komentirati njezin potez i smjenu Komisije za pomilovanja. Još jednom je ponovio da je ostavku ponudio zbog utjecaja na Komisiju da pomiluje osuđenog dilera Vanju Goldbergera.

Pročitajte i ovo Upitna pomilovanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 oprostio kredit donatoru Svi peru ruke od spornog pomilovanja: "Tada je Šeks izveo igrokaz da skrene pozornost s ovog osjetljivog predmeta" Slika nije dostupna Bivši suradnik HDZ-ova donatora Predsjednica pomilovala osuđenika protiv kojega se vodi još jedan postupak za gospodarski kriminal

'Bio je 22 mjeseca u zatvoru, preostalo mu je još osam mjeseci. Nekoliko teških bolesti, otac dvoje djece. A bio sam i sentimentalno vezan, bio je prijatelj mog pokojnog sina tako sam ja preporučio nekim članovima komisije da ga pomiluju', rekao je Šeks.

Damir Derenčinović koji je bio na čelu komisije u petak je gostovao u Dnevniku Nove TV i pojasnio zašto se dogodilo razrješenje.

'Dakle nismo razrješeni, kao prvo, mi smo čekali nekoliko dana, a to je i jedan od razloga zbog kojeg se nismo ni oglašavali u javnosti, da Predsjednica koja nas je imenovala na tu, rekao bih, savjetničku funkciju, jer mi nismo dužnosnici, u srpnju prošle godine, da s njom porazgovaramo i da vidimo što i kako dalje. Dakle nismo razrješeni. Razrješenje znači da Predsjednica više nema povjerenja u određenu osobu. Predsjednica je u razgovoru s nama, pa i na naš prijedlog, zaključila da ona apsolutno podržava rad komisije i sve odluke koje je komisija donijela. Ali, obzirom na okolnost u kojoj je javnost informirana da je gospodin Vladimir Šeks, tad pravni savjetnik gospođe Predsjednice Republike, javno izjavio da je utjecao na rad članova Komisije, jednostavno više ne postoje uvjeti da pod tim okolnostima i pod tim vanjskim okolnostima Komisija nadalje djeluje. I to je moja bojazan da se zapravo izvršava ta ustavna ovlast, koja je eto do daljnjega suspendirana', rekao je.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene