Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U slučaju otvaranja istrage

Šeks: Istražno povjerenstvo o Agrokoru ne bi trebalo nastaviti s radom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šeks rekao je u četvrtak da saborsko Istražno povjerenstvo o Agrokoru ne treba nastaviti s radom ako dođe do pravomoćnog riješenja o otvaranju istrage, a nije ni siguran o čemu bi pred njim svjedočili Stjepan Mesić i Josip Manolić.

Vladimir Šeks smatra da saborsko istražno povjerenstvo o Agrokoru ne treba nastaviti s radom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gordan Maras Maras: ''Ukoliko HDZ bude opstruirao rad istražnog povjerenstva za Agrokor, SDP bi se trebao povući sa plenarne sjednice'' Slika nije dostupna Već poznata imena Članovi istražnog povjerenstva za Agrokor otkrili što će biti njihova zadaća, ima samo jedna kvaka...

"Ne, istražno saborsko povjerenstvo ne bi trebalo nastaviti s radom ako bude pravomoćno rješenje o otvaranju istrage. Po mom shvaćanju Zakona o istražnim povjerenstvima, ne postoje dva paralelna istraživanja – jedno koje bi istraživala sudbena vlast ili Državno odvjetništvo i drugo koje bi istraživao Sabor", rekao je Šeks.

Tvrdi da ne zna što bi o Agrokoru svjedočili Stjepan Mesić koji je bio predsjednik prve Vlade 1990. godine, a nakon njega Josip Manolić koji je na toj funkciji bio od 1990. do kolovoza 1991. godine.

"Ne vidim kakva je njihova uloga, ali ako dođe do svjedočenja, svjedočit će o onome o čemu ih budu pitali", kazao je.

Nakon petosatne druge pripremne sjednice saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor u četvrtak predsjednik povjerenstva Orsat Miljenić (SDP) izvijestio je kako je dogovoreno da se na svjedočenje na prvu službenu sjednicu, 3. studenoga, pozovu Ante Todorić i Stjepan Mesić, a u utorak, 7. studenoga – Josip Manolić, Milan Kovač i Ivan Penić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene