Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vladimir Šeks rekao je u četvrtak da saborsko Istražno povjerenstvo o Agrokoru ne treba nastaviti s radom ako dođe do pravomoćnog riješenja o otvaranju istrage, a nije ni siguran o čemu bi pred njim svjedočili Stjepan Mesić i Josip Manolić.


Vladimir Šeks smatra da saborsko istražno povjerenstvo o Agrokoru ne treba nastaviti s radom.

Vezani članci Slika nije dostupna Bačić: "Mislim da je SDP danas imao namjeru srušiti izbor ustavnih sudaca" Slika nije dostupna Bernardiću je jasno da je netko lagao: "Plenković je umjesto 40 tisuća radnih mjesta spašavao samo jedno"

"Ne, istražno saborsko povjerenstvo ne bi trebalo nastaviti s radom ako bude pravomoćno rješenje o otvaranju istrage. Po mom shvaćanju Zakona o istražnim povjerenstvima, ne postoje dva paralelna istraživanja – jedno koje bi istraživala sudbena vlast ili Državno odvjetništvo i drugo koje bi istraživao Sabor", rekao je Šeks.

Tvrdi da ne zna što bi o Agrokoru svjedočili Stjepan Mesić koji je bio predsjednik prve Vlade 1990. godine, a nakon njega Josip Manolić koji je na toj funkciji bio od 1990. do kolovoza 1991. godine.

"Ne vidim kakva je njihova uloga, ali ako dođe do svjedočenja, svjedočit će o onome o čemu ih budu pitali", kazao je.

Nakon petosatne druge pripremne sjednice saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor u četvrtak predsjednik povjerenstva Orsat Miljenić (SDP) izvijestio je kako je dogovoreno da se na svjedočenje na prvu službenu sjednicu, 3. studenoga, pozovu Ante Todorić i Stjepan Mesić, a u utorak, 7. studenoga – Josip Manolić, Milan Kovač i Ivan Penić. (Hina)