Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blefira li HDZ?

ŠEKS NIJE UVJEREN U HDZ-OVIH 76 'Ni plenum baba Vangi ne zna kako će ovo završiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šeks, stari HDZ-ov vuk, došao je u ležernom izdanju danas u Sabor gdje je s novinarima podijelio svoja razmišljanja o aktualnoj političkoj situaciji. Bio je slikovit, kako smo to već navikli od njega.

Sve ovo njemu, kaže, sliči na teatar apsurda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlazak šefa HDZ-a ANALIZA POLITIČKIH ANALITIČARA Tri razloga Karamarkovog neuspjeha Slika nije dostupna Zdravko Marić 'Ja sam sada manje važan. Važna je činjenica da je Vladi izglasano nepovjerenje'

'Ova kriza može rezultirati na dva načina - jedan je da hrvatska demokracija pretrpi teške udarce i da se sunovrati u ponor, druga je da ta kriza rezultira ozdravljenjem pacijenta. Ja se nadam da će doći do ozdravljenja, no prvo uvijek treba doći do dna krize. A do dna još nismo došli', smatra Šeks za razliku od mnogih iz HDZ-a koji poručuju da je - kriza iza njih.

Kada će doći dno, bivši predsjednik Sabora ima odgovor:

'Dno će se dogoditi ako dođe do opoziva premijera, pa preslagivanje ne uspije. Tada nastupa trenutak kada više nema efektivnog funkcioniranja ni vlade ni parlamenta i kada dolazi do raspisivanja parlamentarnih izbora.'

Šeks kaže i kako glavne stranke u Domoljubnoj koalciij, a pogotovo HDZ nastoje izbjeći izbore, jer, dodaje, sigurno ne bi pobijedio dok bi se Mostu isto prepolovio rejting. 

Na pitanje vjeruje li on uvjeravanjima iz HDZ-a kako imaju 76 zastupnika za preslagivanje parlamentarne većine, Šeks je skeptičan:

'Ja nisam politički vjernik, nego racionalist - vidjet ćemo hoće li se to dogoditi ili je to blef. Blefirati se može motiviran time da se spasi predsjednika HDZ-a, da se izbjegne Dan D, odnosno izglasavanje nepovjerenja u Saboru, što bi bio veliki politički udarac za njega i za HDZ. I dalje smatram da je trebao sam podnijeti ostavku. Po mom stajalištu HDZ bi trebao odustati od opoziva premijera, ali to nije realna opcija'.

Na pitanje je li uopće moguća funkcionalna većina bez Mosta, Šeks je kratak: 'Je, ali šepajuća.'

I za kraj, kako on predviđa rasplet situacije poručuje: 'Ni plenum (baba) Vangi ne bi to riješio ni znao.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene