Obavijesti Video Pretražite Navigacija
88 posto glasova

Ruska farsa: Putin pobijedio na predsjedničkim izborima s nadmoćnom prednošću

Aktualno Galerija Vladimir Putin Vladimir Putin Foto: Afp Zadnji dan izbora u Rusiji - 5 Zadnji dan izbora u Rusiji - 5 Foto: DNEVNIK.hr Zadnji dan izbora u Rusiji - 1 Zadnji dan izbora u Rusiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ženja, Moskva Ženja, Moskva Foto: DNEVNIK.hr +2 Zadnji dan izbora u Rusiji - 2 Galerija 1/7 >>
Ruski predsjednik Vladimir Putin uvjerljivo je pobijedio na predsjedničkim izborima s 87,8 posto glasova, pokazala je u nedjelju izlazna anketa Ruskog centra za istraživanje javnog mnijenja (VCIOM).

Ruski predsjednik Vladimir Putin očekivano i uvjerljivo je pobijedio na predsjedničkim izborima s 87,8 posto glasova, pokazala je u nedjelju izlazna anketa Ruskog centra za istraživanje javnog mnijenja (VCIOM).

Uvertira u farsu nazvanu ruski izbori jednako je izgledala diljem zemlje. Moskva, Sankt Peterburg, Omsk, Novosibirsk, Jekaterinburg točno u podne otvorili su svoja birališta.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, predsjednik Sabora Komentirao i Karamarka Jandroković: "Milanović bi dao ostavku da je frajer, a lijeva koalicija je diletantska"

Na izbore je izašla i Julija Navaljnaja. Ona je došla na biralište u Berlinu.

Njezin suprug, preminuli čelnik oporbe Aleksej Navaljni, prosvjed je osmislio, a Julija je na njega pozvala. Cilj je bio doći na biralište, poništiti listić ili glasovati za nekoga tko nije Putin, i tako pokazati svoj stav. Odaziv u Rusiji iznad očekivanja.

"Voljela bih očekivati promjenu. Ne znam hoće li se to dogoditi ili ne, ali vjerujem da moj glas može napraviti razliku", izjavila je jedna od glasačica na izborima.

Na izbore su izašli i mladi.

Pročitajte i ovo Okupirali tuđu zemlju - 4 istrgnula mu mikrofon Nasrnula na reportera Poziva dok je istraživao slučaj uzurpiranog zemljišta: "Sada ćete vidjeti kada vas napadnu"

"Drago mi je što vidim toliko mladih ljudi, drago mi je što se ljudi okupljaju jer žele sudjelovati u izborima. Nisam viđao takve stvari prije", tvrdi Denis.

Gužve su bile pred ruskim veleposlanstvima u mnogim zemljama. I ruska dijaspora zaziva promjene.

"Glas bilo kojeg građanina u bilo kojoj zemlji. Važno je, jako je važno izaći na izbore i biti tamo, da te se čuje", naglasila je Natalia iz birališta u Londonu.

"Dugo nisam imao nikakva očekivanja. Važno je pokazati svoj stav, pokazati da se nešto može učiniti", kazao je Aleksander koji je glasao u glavnom gradu Estonije, Talinu.

Pročitajte i ovo HDZ-ov sabor Slažu se liste Iza kulisa HDZ-ova sabora: Mogu li džokeri s klupe zadati udarac izazivačima? "Moje ime još ima težinu na desnici"

Prosvjedu pod nazivom ''Podne protiv Putina'' pridružili su se i rijetki predstavnici ruske oporbe koji nisu pobjegli iz zemlje. Među njima čovjek kojemu je zabranjena kandidatura na izborima.

"Vjerujem da ruski narod danas ima šansu pokazati stvarni odnos prema onome što se događa", rekao je Boris Nadeždin, ruski oporbeni političar.

Putin će pobjedu proslaviti sutra, na 10. godišnjicu aneksije Krima., a pozornica u Moskvi već je spremna.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene