Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slažu se liste

Iza kulisa HDZ-ova sabora: Mogu li džokeri s klupe zadati udarac izazivačima? "Moje ime još ima težinu na desnici"

Aktualno Galerija HDZ-ov sabor HDZ-ov sabor Foto: Goran Mehkek/Cropix Iza kulisa Općeg Sabora HDZ-a - 3 Iza kulisa Općeg Sabora HDZ-a - 3 Foto: DNEVNIK.hr Iza kulisa Općeg Sabora HDZ-a - 1 Iza kulisa Općeg Sabora HDZ-a - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tomo Medved, ministar branitelja Tomo Medved, ministar branitelja Foto: DNEVNIK.hr +1 Gordan Grlić Radman Galerija 1/6 >>
Puno pozornosti izazvao je HDZ-ov Vladimir Šeks, koji predlaže Ustavnom sudu da predsjednika Republike Zorana Milanovića proglasi nesposobnim za obavljanje dužnosti. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Franjo Tuđman i zastave spremno su čekali goste u praznoj dvorani, a vani je bila gužva. Svatko tko je netko u HDZ-u stigao je na opći stranački sabor.

Predsjednik stranke Andrej Plenković samouvjeren je: "Mi pobjeđujemo, a ovo drugo ćete čuti!"

Ovo drugo odnosi se na preokret Zorana Milanovića.

Ivan Anušić kaže da nije iznenađen, Davor Božinović nije želio komentirati. Radovan Fuchs poručuje da im to nije poremetilo planove.

Ali je promijenilo tijek kampanje, pa je nišan okrenut prema njemu.

"Niti jedno postignuće nije napravio, a njegov mandat prate samo afere", rekao je Gordan Grlić Radman.

"Pozvali su u pomoć aktualnog predsjednika Republike Zorana Milanovića, moramo ovdje naglasiti najneuspješnijeg predsjednika Vlade", kazao je Tomo Medved.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, Marija Miholjek i Saša Kopljar Sve se mijenja iz sata u sat Istraživanje Dnevnika Nove TV: Kako su svi šokovi i preokreti utjecali na građane? Evo što misle o Milanoviću, Plenkoviću i izborima

Na kavu prije skupa stigli su i neki zaboravljeni stranački asovi, poput Tomislava Karamarka, za kojeg je Plenković kazao: "Tu je, lijepo je pozvan kao bivši predsjednik."

Na drugom kraju terase daleko od premijera bio je Lovro Kuščević.

Ispred njega stizali su autobusi hadezeovaca. Bili su tu i koalicijski partneri.

"Bojim se da će se ovaj cijeli izborni proces svoditi na dva pola i nitko drugi više neće preživjeti", smatra Dario Hrebak iz HSLS-a.

"Smiješan lik koji je zapravo napravio sam sebi da će se izbaciti iz politike", kaže HDS-ov Hrvoje Zekanović.

Gostima iz BiH glavna tema bila je datum izbora.

"Izbori su u utorak i srijedu kod nas u BIH. To će nam jako pomoći da se dobro organiziramo da izađemo u mnogo većem broju nego prošli put", poručio je Dragan Čović iz HDZ-a BiH.

Tko će biti vršitelj dužnosti predsjednika države bude li potrebno? Jesu li i zamjenici spremni?

"Valjda sam bolji od Milanovića", smatra Ante Sanader.

"Molim vas, nemojte me nasmijavati", poručio je Željko Reiner.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković zadnji dan kampanje Nova TV pozvala Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića na sučeljavanje

Pita li se onog tko je pisao Ustav, Milanovića se s mjesta predsjednika može srušiti i tako da se dokaže da je nesposoban. Bez obzira na to što je Sabor raspušten.

"On upravo ovim činom pokazuje da nije sposoban za obnašanje predsjedničke dužnosti jer je njegova osnovna predsjednička dužnost da štiti ustavni poredak", kazao je Vladimir Šeks.

U dvorani su bile ovacije uz pjesmu koja je sinonim za najpoznatijeg fiktivnog boksača. Jedna izvedba nije bila dovoljna za sva rukovanja.

Kroše izazivačima moglo bi zadati još džokera s klupe. Na liste će Damir Krstičević, a o njima razgovara i Anto Đapić iz Desno.

Pročitajte i ovo Ljubo Ćesić Rojs odlučio biti na listi dijaspore Tko je jamio? Rojs se odlučio aktivirati i ići kontra HDZ-a: "Ukrali bi Bogu nogu''

"Mislim da mogu ponuditi svoje ime jer smatram da na hrvatskoj desnici još ima težinu", kazao je Đapić.

Da su spremni na izazove, pokazuje i novi slogan. Plenković je i nakon šest godina promijenio profilnu sliku na Facebooku. Kampanja je za HDZ i službeno počela.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene