Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Riječki SDP napao rekonstrukciju

'Vladi nema pomoći s ministrom korupcijske klime Kalmetom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov Željko Jovanović ponovno se obrušio na HDZ i rekonstrukciju Vlade.

Jovanović je na konferenciji za novinare u Rijeci rekao kako Vladi ne može pomoći nikakva rekonstrukcija kad u njoj ostaje 'ministar korupcijske klime Kalmeta, a njegov državni tajnik Bačić, koji je šutke pratio nastanak blagodatne korupcijske klime, postaje novi ministar'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okrivio Vladu Jovanović: U Hrvatskoj vlada nezaposlenost, nesigurnost i beznađe Slika nije dostupna SDP-poručuje Žestoki obračun SDP - HDZ

>> Kalmeta, Milinović, Bačić i Mesić traže ostavku Jovanovića

Dodao je kako je HDZ-ova 'priča o nultoj toleranciji na korupciju pada na prvom koraku' jer je 'vlada školski primjer klijentelizma i političke korupcije'. U toj vladi sjede klijentelisti, nastavio je Jovanović, koje više ne povezuje čak ni bilo kakav ideološki zajednički nazivnik, nego samo goli osobni i stranački interesi.

'U 2011. s rekonstruiranim stožerom HDZ-a, ne Vladom'

Jovanović je rekao kako Hrvatska u 2011. nije ušla s rekonstruiranom vladom, nego s rekontruiranim izbornim stožerom HDZ-a koji će se sljedećih mjeseci koristiti proračunskim novcem za svoju predizbornu kampanju.

Premijerki Jadranki Kosor obratio se i Slavko Linić koji joj je poručio da pokuša biti uspješnija nego dosad te da rastereti gospodarstvo prenoseći teret s doprinosa za zdravstvo na poreze od imovine, a novoj ministrici Martini Dalić da novim zakonom o likvidnosti zaustavi negativne trendove neplaćanja.

Najavio je da će SDP i dalje biti vrlo kritičan, ali i konstruktivan, pri čemu je naveo mnoge zakonske prijedloge za rješavanje teškoga gospodarskog stanja koje ta politička stranka upućuje u saborsku proceduru.

Linić: Vjerujem da se 'The Economist' prevario

Linić je komentirao i predviđanja britanskog 'The Economista' o oporavku hrvatskoga gospodarstva rekavši kako svatko ozbiljan može ocijeniti da u Hrvatskoj 'mora doći do promjena i osnova za gospodarski rast jer je opće stanje na najnižoj razini'. Dodao je da je pitanje ima li 'The Economist' pravo kad vjeruje da sadašnja vlada može učiniti te promjene. 'Vjerujem da su se prevarili', dodao je Linić.

Jovanović je rekao, upitan o mogućnosti organizacije izbora unutar HDZ-a, da se SDP ne opterećuje unutarstranačkim kretanjima u HDZ-u osim kad ta kretanja predstavljaju probleme u radu vlade, kao što je pitanje ministara koji se ne mogu smijeniti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene