Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zatvorenom dijelu sjednice

NOVA IMENOVANJA I RAZRJEŠENJA Vesna Nađ više nije zamjenica ministra branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom je dijelu sjednice, razriješila zamjenike i pomoćnike ministara te imenovala nove.

Na zatvorenom dijelu 11. sjednice Vlade Republike Hrvatske donesena je Odluka o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice. Sukladno članku 9. stavku 4. i članku 11. stavku 2. Zakona o strateškim robnim zalihama odluka je klasificirana stupnjem tajnosti „vrlo tajno“ pa je nismo u mogućnosti objaviti.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni zahtjev razriješena je dužnosti zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ, a novim zamjenikom ministra imenovan je Ivan Vukić. Nevenka Benić razriješena je pa ponovno imenovana pomoćnicom ministra branitelja. Također, razriješen je pomoćnik ministra branitelja Ivan Grujić, a novim pomoćnicima ministra imenovani su Stjepan Sučić i Miroslav Cindrić.

Ante Vučić imenovan je zamjenikom ministrice rada i mirovinskoga sustava.

Marija Šćulac Domac razriješena je pa ponovno imenovana pomoćnicom ministra zaštite okoliša i prirode. Također, pomoćnikom ministra zaštite okoliša i prirode imenovan je Matija Tvrtko Drmić.

Mikel Čivljak imenovan je pomoćnikom ministra poduzetništva i obrta.

Mirela Stanić-Popović razriješena je dužnosti predstojnice Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Novim predstojnikom imenovan je Nikola Mažar.

Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ravnateljice za analitiku i informatiku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Teo Matković.

Razriješeni su dosadašnja predsjednica i članovi Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik Nina Perko, Davor Penić, Branko Negodić, Stjepan Kordić i Nikola Beusan. Novim predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je Žarko Koboević, a članovima Željan Matić, Jelka Musladin, Nina Perko i Nikola Beusan.

Ariana Kralj razriješena je dužnosti predsjednice Upravnog vijeća Muzeja Ivana Meštrovića, a dužnosti članova Upravnog vijeća razriješeni su Ive Šimat Banov i Irena Kraševac. Novim predsjednikom imenovan je Branko Matulić, a članicama Nataša Jovičić i Irena Kraševac.

Razriješeni su predsjednik i članice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Hrvoje Tomljenović, Tatjana Kreč i Božica Šarić. Novim predsjednikom imenovan je Neven Tučkar, a članicama Katica Boban i Sibila Žabica.

Također, razriješena je dosadašnja predsjednica i članovi Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Silvija Hunyadi-Antičević, Maša Bulaić i Alen Protić. Novim predsjednikom imenovan je Mato Devčić, a članovima Slaven Babić i Jasminka Hlupić.

Marija Strnad-Pešikan razriješena je dužnosti predsjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Marijan Cesarik dužnosti člana, a Marija Pečanac vršiteljice dužnosti člana. Novim predsjednikom imenovan je Nedjeljko Strikić, a članovima Ivan Čelić i Branko Bazdan.

Razriješena je predsjednica Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode Petra Turčić, te članovi Tea Strbad, Zoran Peršec, Andreja Šantek i Tihana Govorčinović. Novim predsjednikom imenovan je Stanko Belina, a članovima Natalija Dedić Plavetić, Fedor Dorčić, Hrvoje Pezo i Velibor Drakulić.

Igor Rađenović razriješen je dužnosti člana Skupštine Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o., a novim članom Skupštine imenovan je Zdravko Zrinušić.

I na kraju, Anka Mrak-Taritaš razriješena je dužnosti članice Skupštine društva PLINACRO d.o.o., a novim članom skupštine, koji predstavlja Republiku Hrvatsku, imenovan je Lovro Kuščević.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene