Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sjednica tehničke vlade

Vlada nagradila Baby Lasagnu: Plenković objavio koliko će novca dobiti

Premijer Andrej Plenković zahvalio je na doprinosu i radu dosadašnjem ministru Ivanu Malenici, ministrici Nikolini Brnjac i potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi, koji neće sjediti u novoj vladi.

Marku Purišiću, odnosno Baby Lasagni, zbog uspjeha na Eurosongu tehnička vlada je na današnjoj sjednici dodijelila novčanu nagradu od 50 tisuća eura.  

Premijer Andrej Plenković uputio je iskrene čestitke Baby Lasagni na velikom uspjehu na natjecanju za pjesmu Eurovizije u Švedskoj, gdje je osvojio najveći broj glasova publike i ukupno drugo mjesto.

"Ovo je fascinantan rezultat i mi mu iskreno zahvaljujemo, kao i Gradu Zagrebu na dočeku. Bili su to prekrasni trenuci sjajnog mladog čovjeka i njegova tima", kazao je premijer.

Vlada je stoga kao posebno priznanje za uspjeh na Euroviziji dodijelila novčanu nagradu Baby Lasagni. 

"Dodijelit ćemo mu nagradu od 50 tisuća eura", kazao je Plenković.

Baby Lasagna u srijedu navečer dočekan je u svome Umagu na središnjem gradskom trgu. Kako je izgledao doček, pogledajte >>>OVDJE.

Andrej Plenković Baby Lasagna (Foto: Ivana Grgic/Cropix)

Premijer Andrej Plenković u uvodnom je dijelu sjednice prvo osudio atentat na slovačkog premijera Roberta Fica. 

"Užasnuti smo ovim događajem. Poslali smo poruke podrške i ohrabrenja i nadamo se da će se on oporaviti nakon ovog napada. Suosjećamo s njegovom obitelji", poručio je. 

Danas je konstituiranje novog saziva Sabora, a poslijepodne će se održati rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o ustrojstvu državne uprave koji je pretpostavka za predstavljanje nove vlade. 

"U najkraćem roku predstavit ćemo novu vladu. Zahvaljujem dosadašnjem ministru pravosuđa Ivanu Malenici, ministrici turizma Nikolini Brnjac i potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi na doprinosu i ostvarenjima programa Vlade te zajedničkim postignućima", kazao je premijer. 

Najbrže rastuće gospodarstvo

Plenković se osvrnuo i na proljetne prognoze Europske komisije prema kojima je za Hrvatsku došlo do poboljšanja.

"Kad je riječ o rastu BDP-a, stopa rasta je revidirana na više, za 3,3 posto. S takvom stopom rasta mi bismo po procjenama trebali imati drugo najbrže rastuće gospodarstvo", naveo je Plenković.

Dodao je da bi ova godina trebala biti godina dizanja prosječne razvijenosti.

"Procjena rasta za 2025. je 2,9 posto i tu smo među sedam zemalja s najvećom procjenom rasta", poručio je premijer.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Sinja Tragedija kod Sinja Stravična nesreća: Bježali policiji i zabili se u zid, četvero mrtvih, među njima i dijete

Pročitajte i ovo Ilustracija Dvoje pod istragom Policija i USKOK u akciji: Poznato o kome je riječ

Obilježavanje Bleiburga na Mirogoju

Kazao je da će obilježiti blajburšku tragediju na Mirogoju, a misa će biti u Maclju.

"Važno je da nastavimo s politikom osude zločina svih totalitarnih režima, i nacizma, i fašizma, i komunizma", kazao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene