Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bauk predstavio zakon

Vlada napokon kreće u sređivanje biračkih popisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada kreće u borbu protiv lažnih birača i sređivanje biračkih popisa.

Ministar uprave Arsen Bauk, zajedno s GONG-om, predstavio je danas u Vrgorcu novi Zakon o boravištu te je održana javna rasprava.

Pročitajte i ovo Gong objavio kartu na kojoj možete provjeriti kojoj izbornoj jedinici pripadate Frankenštajnska podjela Ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći Karta izbornih jedinica u Zagrebu Jedini podijeljeni grad Živite u Zagrebu i ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći

Najviše problema s popisima birača i fiktivnim prijavama boravišta imaju pogranična područja, kao i područja iz kojih su se iselili pripadnici srpske nacionalne manjine, ali su ostali prijavljeni iako tamo ne žive.

"Novim zakonskim rješenjima policiji će biti olakšano brisanje iz evidencije onih za koje se utvrdi da su dali netočne podatke, odnosno ukoliko su se podaci u međuvremenu promijenili. Ukoliko na jednoj adresi postoji 35 ili 40 prijavljenih, a radi se o stanu od 50 kvadrata da je to dovoljna indicija policiji za postupanje bez da joj itko prijavi", ističe ministar Bauk.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene