Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer iz Turske poslao je poruku kako je za Hrvatsku situacija s NATO-om riješena u trenutku kada je Grčka ratificirala pristupni dokument, te da NATO ne može čekati da se u Sloveniji dogovore. Na loše odnose sa Slovenijom i blokadu pregovora kriva je Vlada - poruka je to saborske oporbe, ali i dijela koalicijskih partnera. Plan da se pregovori završe do kraja godine ugrožen je, smatra predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje puta u Uniju Vesna Pusić.


Hrvatski put u uniju može olakšati Sabor no to, tvrdi Vesna Pusić Vlada ili ne zna ili ne želi. 'U situaciji blokade i pat pozicije koja prijeti da promjeni kalendar našeg pristupanja su parlamenti ti koji mogu olakšati', dodaje Pusić.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović: "Uvrštenju Daytona u završnu deklaraciju NATO-a protivile se Njemačka i Italija, više zapadnih diplomacija" Ljubljana, ilustracija Susjedi proglasili kraj epidemije: "Za nama je teška godina i pol, ali još nismo prošli kroz cilj"

Mišljenje saborskog Nacionalnog odbora u Vladi ne cijene, tvrde Sanaderovi koalicijski partneri. 'Ništa ne bi škodilo da smo se našli s kolegama iz slovenskog parlamenta kada je za to bilo prilike. Mi smo se više oslanjali na pojedine države i kolege i očekivali da će oni to napraviti za nas', smatra Pupovac.

Sa susjedima treba biti dobar i surađivati, ali ne pristajati na ucjene čulo se u Saboru. U Saboru o Europi, Sloveniji i pregovorima SDP nije raspravljao. Na hodnicima pak druga priča. 'Mislim da bi premijer trebao biti aktivniji. Nema pravo na sujetu', rekao je Zoran Milanović.

Dobro bi došla i aktivnija oporba. Umjesto zajedničkog rada na zaštiti nacionalnih interesa opet su prevladale svađe.