Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba kritična zbog NATO-a

'Vlada kriva za blokadu pregovora, Sanader je trebao biti aktivniji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer iz Turske poslao je poruku kako je za Hrvatsku situacija s NATO-om riješena u trenutku kada je Grčka ratificirala pristupni dokument, te da NATO ne može čekati da se u Sloveniji dogovore. Na loše odnose sa Slovenijom i blokadu pregovora kriva je Vlada - poruka je to saborske oporbe, ali i dijela koalicijskih partnera. Plan da se pregovori završe do kraja godine ugrožen je, smatra predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje puta u Uniju Vesna Pusić.

Hrvatski put u uniju može olakšati Sabor no to, tvrdi Vesna Pusić Vlada ili ne zna ili ne želi. 'U situaciji blokade i pat pozicije koja prijeti da promjeni kalendar našeg pristupanja su parlamenti ti koji mogu olakšati', dodaje Pusić.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Mišljenje saborskog Nacionalnog odbora u Vladi ne cijene, tvrde Sanaderovi koalicijski partneri. 'Ništa ne bi škodilo da smo se našli s kolegama iz slovenskog parlamenta kada je za to bilo prilike. Mi smo se više oslanjali na pojedine države i kolege i očekivali da će oni to napraviti za nas', smatra Pupovac.

Sa susjedima treba biti dobar i surađivati, ali ne pristajati na ucjene čulo se u Saboru. U Saboru o Europi, Sloveniji i pregovorima SDP nije raspravljao. Na hodnicima pak druga priča. 'Mislim da bi premijer trebao biti aktivniji. Nema pravo na sujetu', rekao je Zoran Milanović.

Dobro bi došla i aktivnija oporba. Umjesto zajedničkog rada na zaštiti nacionalnih interesa opet su prevladale svađe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene