Arhiva, Ante Šprlje, Tomislav Tolušić i Vlaho Orepić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Arhiva, Ante Šprlje, Tomislav Tolušić i Vlaho Orepić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Ante Šprlje, ministar pravosuđa, očekuje da će proračun za njegov resor osigurati više novca, dok Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova, nada se da će biti u ovogodišnjim okvirima.


Na izradi proračuna za sljedeću godine Vlada još radi. Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će držati rashode pod kontrolom i priznao da će država ipak trošiti više nego ove godine.

Svaki ministar pojedinog resora traži i nada se da će za svoje projekte dobiti više novca. Svoje planove i očekivanja otkrili su Mostovi ministri pravosuđa i policije Ante Šprlje i Vlaho Orepić, nakon obilježavanja obljetnice osnivanja 116. brigade Hrvatske vojske u Metkoviću.

"Svi se nadamo da će biti bolji proračun, da će doći bolja vremena. Pravosuđe je, naravno, vrlo bitna stavka u nastojanjima da Hrvatska postane bolja i uređenija država i ja se kao ministar nadam da će biti bolji proračun za pravosuđe", rekao je Šprlje.

"Nadam se da će biti u okvirima kojima se kretao na ovogodišnjoj razini, ali jedno od težišta proračuna će biti dizanje standarda policijskim službenicima", kaže Orepić.