Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ante Šprlje, ministar pravosuđa, očekuje da će proračun za njegov resor osigurati više novca, dok Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova, nada se da će biti u ovogodišnjim okvirima.


Na izradi proračuna za sljedeću godine Vlada još radi. Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će držati rashode pod kontrolom i priznao da će država ipak trošiti više nego ove godine.

Svaki ministar pojedinog resora traži i nada se da će za svoje projekte dobiti više novca. Svoje planove i očekivanja otkrili su Mostovi ministri pravosuđa i policije Ante Šprlje i Vlaho Orepić, nakon obilježavanja obljetnice osnivanja 116. brigade Hrvatske vojske u Metkoviću.

"Svi se nadamo da će biti bolji proračun, da će doći bolja vremena. Pravosuđe je, naravno, vrlo bitna stavka u nastojanjima da Hrvatska postane bolja i uređenija država i ja se kao ministar nadam da će biti bolji proračun za pravosuđe", rekao je Šprlje.

"Nadam se da će biti u okvirima kojima se kretao na ovogodišnjoj razini, ali jedno od težišta proračuna će biti dizanje standarda policijskim službenicima", kaže Orepić.

Vezani članci Vlada RH Vlada predstavila proračun za 2023.: Prvi put u eurima, pobrojeno u kojim će sektorima doći do rasta Sabornica Sabor o rebalansu državnog proračuna: Povećanje prihoda za 6,6, a rashoda za 10,9 milijardi kuna

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju