Vlada RH (Patrik Macek/Pixsell)
Vlada RH (Patrik Macek/Pixsell) Foto: Pixsell

Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak imenovala povjerenike za Ličko-senjsku županiju, za gradove Ogulin i Ilok te za općinu Davor nakon što je raspuštena Županijska skupština Ličko-senjske županije, ogulinsko i iločko Gradsko vijeće te Općinsko vijeće Davora zato što nisu u zakonskom roku donijeli svoje proračune.


 

Vezani članci Vili Beroš U Ministarstvu potvrdili da su pod povećalom USKOK-a zbog stranice koronavirus.hr. Zaposlili tvrtku bez javnog natječaja i objasnili: "Imali su zakupljenu domenu" Sjednica Vlade RH - 2 Plenković otkrio što je sve u Nacionalnom planu oporavka. Beroš objavio strategiju za masovno cijepljenje: ''Pritisak na bolnice ne jenjava''

Budimir Peranić imenovan je povjerenikom Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti Županijske skupštine Ličko-senjske županije, povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća Grada Iloka imenovana je Jasminka Dragun, a povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća Grada Ogulina imenovana je Marina Kolaković.

Branko Sabo imenovan je povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskoga vijeća Općine Davor.

Vlada je Glavnoj skupštini društva Adriatic Croatia International Club d.d. - ACI, predložila imenovanje Dražena Ivanušeca za izbor člana nadzornoga odbora društva, najdulje na šest mjeseci, jer mu je istekao mandat.

Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik, d.o.o., Vlada je predložila imenovanje Frane Luetića za direktora društva do provedbe postupka imenovanja direktora temeljem natječaja, najdulje do šest mjeseci, jer mu mandat istječe 3. veljače 2019.

Razriješeni su i neki dosadašnji članovi Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o zaštiti mađarske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Mađarskoj i to: Ivana Pilko Čunčić i Branko Sočanac, a kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, imenovani su novi članovi: Momir Karin i Alen Tahiri.

Vlada je razriješila dio dosadašnjih članova Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Srbiji i Crnoj Gori i srpske i crnogorske manjine u Hrvatskoj. Razriješeni su: Vera Šutalo, Edita Guberina, Suzana Kunac, Ivan Kujundžić i Branko Sočanac. Dijelom novih članova navedenog mješovitog odbora, kao predstavnici ministarstava i drugih institucija, imenovani su: Iva Hraste Sočo, Nandor Čapo, Renato Kunić, Vanja Gavran i Alen Tahiri.

Razriješen je dio dosadašnjih članova i zamjenice članova Savjeta za razvoj civilnoga društva: Boris Jurinić, Krešimir Šamija, Martina Jeričević i Vesna Fabris, a za nove članove Savjeta za razvoj civilnoga društva, kao predstavnici Ministarstva kulture, Središnjega državnog ureda za šport i Udruge općina u Republici Hrvatskoj, imenovani su Dinko Klarić i dr. sc. Martina Jeričević, a dijelom novih zamjenika i zamjenica članova imenovani su Darko Vučić i Valentina Mucak. (Hina)