Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova imenovanja

Vlada ima nove povjerenike za Ličko-senjsku županiju, Ogulin i Ilok te općinu Davor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak imenovala povjerenike za Ličko-senjsku županiju, za gradove Ogulin i Ilok te za općinu Davor nakon što je raspuštena Županijska skupština Ličko-senjske županije, ogulinsko i iločko Gradsko vijeće te Općinsko vijeće Davora zato što nisu u zakonskom roku donijeli svoje proračune.

 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Budimir Peranić imenovan je povjerenikom Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti Županijske skupštine Ličko-senjske županije, povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća Grada Iloka imenovana je Jasminka Dragun, a povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća Grada Ogulina imenovana je Marina Kolaković.

Branko Sabo imenovan je povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskoga vijeća Općine Davor.

Vlada je Glavnoj skupštini društva Adriatic Croatia International Club d.d. - ACI, predložila imenovanje Dražena Ivanušeca za izbor člana nadzornoga odbora društva, najdulje na šest mjeseci, jer mu je istekao mandat.

Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik, d.o.o., Vlada je predložila imenovanje Frane Luetića za direktora društva do provedbe postupka imenovanja direktora temeljem natječaja, najdulje do šest mjeseci, jer mu mandat istječe 3. veljače 2019.

Razriješeni su i neki dosadašnji članovi Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o zaštiti mađarske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Mađarskoj i to: Ivana Pilko Čunčić i Branko Sočanac, a kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, imenovani su novi članovi: Momir Karin i Alen Tahiri.

Vlada je razriješila dio dosadašnjih članova Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Srbiji i Crnoj Gori i srpske i crnogorske manjine u Hrvatskoj. Razriješeni su: Vera Šutalo, Edita Guberina, Suzana Kunac, Ivan Kujundžić i Branko Sočanac. Dijelom novih članova navedenog mješovitog odbora, kao predstavnici ministarstava i drugih institucija, imenovani su: Iva Hraste Sočo, Nandor Čapo, Renato Kunić, Vanja Gavran i Alen Tahiri.

Razriješen je dio dosadašnjih članova i zamjenice članova Savjeta za razvoj civilnoga društva: Boris Jurinić, Krešimir Šamija, Martina Jeričević i Vesna Fabris, a za nove članove Savjeta za razvoj civilnoga društva, kao predstavnici Ministarstva kulture, Središnjega državnog ureda za šport i Udruge općina u Republici Hrvatskoj, imenovani su Dinko Klarić i dr. sc. Martina Jeričević, a dijelom novih zamjenika i zamjenica članova imenovani su Darko Vučić i Valentina Mucak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene