Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Banski dvori

Vlada odbila prijedlog oporbe za opoziv Kujundžića; "Pokazali su da slabije razumiju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je u cijelosti odbila prijedlog oporbe za opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića koji je potpisao 31 oporbeni zastupnik.

Vlada se na današnjoj sjednici očitovala Saboru o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću. Njegov opoziv traži ujedinjena saborska oporba koja je prikupila potreban 31 potpis.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Premijer Andrej Plenković Tražio deportaciju Plenković o zatvorenim hrvatskim navijačima: "Nije realno da su svi jednako odgovorni za nered"

"U cijelosti odbijamo prijedlog 31 zastupnika oporbe, a u Saboru ćemo o ovoj temi govoriti ministar i ja", rekao je Plenković.

"Čini se kao da sam ja naručio ove njihove prigovore, kako bi na temelju njih reklamirali sebe, odnosno uspjehe Vlade. Sve što nam oni prigovaraju jesu naslijeđeni problemi od ranije, a mi smo ih otklonili ili ih otklanjamo", rekao je ministar Kujundžić. "Njima je do populizma i igranja, a ne do ozbiljnog razmišljanja o zdravstvu. Pokazali su da slabije razumiju", dodao je Kujudžić.
 

Premijer Plenković se u uvodnom govoru osvrnuo na Svjetski gospodarski forum, prošloga tjedna, rekavši da je zadovoljan sadržajem i hodogramom aktivnosti koje su pred Vladom, a nastavak tog dijaloga, rekao je, bit će u Davosu u siječnju. Čestitao je na kvalitetnoj aktivnosti ministra Božinovića povodom Dana policije.

Komentirao je i stupanje na snagu Istanbulske konvencije, rekavši kako očekuje da će provedba konvencije osnažiti sve institucije, kako bi se dosegnuli najviši standardi po tom pitanju.

"Od kada je konvencija stupila na snagu, sunce dalje izlazi, a život normalno funkcionira", rekao je Plenković.

"Mislim da je to dobro i očekujem da svi resori koji su uključeni, tu mislim i na pravosuđe i MUP i obrazovanje, koji su važni kako bismo djelovali preventivno i sankcionirali nasilje u obitelji i nad ženama, očekujem da će provedba konvencije osnažiti naše sposobnosti da dosegnemo najviše standarde", kazao je premijer.

Otkrio je kako je pozitivno ocijenjena interpretativna izjava uz konvenciju te da se čak govori da bi se takva izjava mogla koristiti kao model koji bi pomogao i drugim državama kako bi se izbjegle i otklonile ideološke i svjetonazorske teme.

"Napad na Pupovca je krajnje nedopustiv i moramo raditi na smanjivanju tenzija u društvu", komentirao je Plenković i slučaj Pupovca.

"Moramo zajedno raditi na suzbijanju tenzija u društvu. Vodimo računa da u našim aktivnosti budemo predvodnici uljuđene zemlje i zato moramo biti snažna brana takvim devijacijama", rekao je premijer.

Vezano za turizam, premijer Plenković je istaknuo zadovoljstvo porastom turističkih prihoda u prvih šest mjeseci ove godine, što po njemu znači da se približavamo ostvarenju cilja za ovu godinu od oko 12 milijardi eura tih prihoda.

Najavio je da će se više o turističkim rezultatima ove godine govoriti na sjednici Vlade u Hvaru za tri tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene