Milorad Pupovac (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Milorad Pupovac (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Zagrebačka policija je objavila priopćenje u kojem kaže da su otkrili muškarca koji je na Dolcu ostacima hrane gađao Milorada Pupovca.


Priopćenje PU zagrebačke prenosimo u cijelosti.

Vezani članci Milorad Pupovac i Boris Milošević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Nakon 22 godine: Milorad Pupovac više nije predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac (Dnevnik.hr) SDSS preuzima Ministarstvo uprave? Pupovac: "Mi o tome nemamo baš nikakvu ideju“

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je osumnjičeni 36-godišnjak 28. rujna 2018. godine, u 14.10 sati, na tržnici Dolac bacio ostatke hrane na 63-godišnjeg saborskog zastupnika čime je ispunio obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija je osumnjičenog 36-godišnjaka, uz optužni prijedlog, dovela na Prekršajni sud u Zagrebu." 

Pupovac je napadnut u petak, dok je prolazio pored bistroa Amfora na zagrebačkoj tržnici Dolac u društvu s Borisom Miloševićem, predsjednikom Kluba zastupnika SDSS-a. 

Napad na Pupovca istog dana osudio je i premijer Andrej Plenković, rekavši da je nedopustiv. "Osuđujemo svaki oblik nasilja te očekujemo da policija utvrdi sve okolnosti i pronađe odgovornu osobu za napad", priopćeno je istog dana iz Vlade.