Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olujno nevrijeme

Nevrijeme poharalo obalu: U Istri se krov muškarcu srušio na glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski centar 112 Pazin je tijekom protekle noći primio više dojava građana s područja Pazina, Poreča, Pule i Umaga o jakom vjetru koji je rušio drveće i telefonske stupove, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Drveće je zapriječilo više prometnica, a došlo je i do oštećenja električnog kabela u Poreču. ŽC 112 Pazin je o tome obavještavao djelatnike Hrvatske elektroprivrede (HEP), Javne vatrogasne postrojbe (JVP), Istarskih cesta i T-coma, koji su tijekom noći bili na intervencijama.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Ilustracija Ima ozlijeđenih Snažna oluja hara Njemačkom: Stabla padala po cesti i tračnicama, 2000 ljudi ostalo zarobljeno na kolodvoru

U Ruhcima na području Pazina se urušio krov jedne kuće, te je jedna osoba ostala zatrpana u ruševinama. ŽC 112 je obavijestio pazinsku JVP, Hitnu pomoć, policiju i HEP. Ozlijeđena osoba je izvučena iz ruševina i prevezena u pulsku Opću bolnicu. 'Ovaj prizor, ovo je za ubit čovjeka. To je nevjerovatno. Čudo da je ostao živ, čudo! Došli smo ovdje, vidjeli da ovdje nema spasa, da je propao u konobu. Krenuli smo na onu donju stranu izvlačiti', rekao je susjed stradalog 64-godišnjaka.

Sve žurne službe na lice mjesta stigle su za svega nekoliko minuta i odmah se bacile na posao. Iako su morali piliti grede i paziti da ne dođe do daljnjega urušavanja, nesretnog 64-godišnjaka su izvukli za svega 20-ak minuta. Prevezen je u bolnicu i nije u životnoj opasnosti. Kažu, imao je sreću u nesreći.

Sinoć oko 23,30 sati ŽC 112 primio je informaciju od policijske postaje u Poreču da je zbog jakog juga i podizanja mora došlo do prelijevanja vode preko županijske ceste ŽC Poreč-Tar-Novigrad, u Antenalu, kod Novigrada te je cesta od 23,30 do noćas u 2,15 sati bila zatvorena za promet.

Odroni u splitsko- dalmatinskoj županiji

ŽC 112 Split je tijekom noći primio više dojava građana o odronima na prometnicama splitskog, makarskog i trogirskog područja. Odron veće stijene dogodio se jutros oko 5 sati kod mjesta Živogošće na D8. 

U Kaštel Starom i Kaštel Novom more je poplavilo rivu, a valovi su dosezali i sedam metara. Pod djelovanjem ciklone noćas je pod vodom bio i dio Čiova, stari dio Trogira i cijela riva u Vodicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene