Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraživanja 74 radnika

Visoki trgovački sud prihvatio žalbu radnika Croatia Zadar Linea, traže 4,4 milijuna kuna: "Ovo je dobivena bitka, a ne rat"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki trgovački sud u srijedu je, dan nakon što su bivši radnici Croatia Zadar Linea pred zgradom Trgovačkog suda u Zadru prosvjedovli zbog 4,4 milijuna kuna neisplaćenih tražbina, prihvatio njihovu žalbu preko sindikata te je poništio odluku zadarskog suda koji je odbio tražbine s obrazloženjem da su zakasnili.

Kako je za Hinu rekao pravni povjerenik ureda Saveza samostalnih sindikata Hrvatske za područje Zadra Vedran Uranija, to je za njih vrlo važna odluka koja pokazuje da pravna država ipak funkcionira i da je pravda spora, ali dostižna.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

"Osobno sam ovakvu odluku i očekivao jer je jedino to ispravno. Međutim, ovo je ipak samo dobivena bitka, a ne rat. Očekujemo da iz stečajne mase financijska sredstva koja su prikupljena od prodaje kolodvora u Benkovcu i Obrovcu budu isplaćena radnicima", izjavio je za Uranija.

Podsjetio je da stečajni upravitelj na računu ima 1,7 milijuna kuna, što je znatno manje od tražbina 74 radnika, a ostatak bi se mogao namaknuti od drugih nekretnina koje su pripadale zadarskoj prijevozničkoj tvrtki.

"Tu ponajprije mislim na stari autobusni kolodvor u Zadru na Poluotoku, koji je srušen i danas njime upravlja komunalna gradska tvrtka 'Obala i lučice'. U ime radnika pokrenut ćemo reviziju izgubljenih sudskih sporova s Gradom Zadrom oko starog autobusnog kolodvora, ali i s Čazmatransom oko tvorničkog kruga Croatia Zadar Linea", dodao je Uranija.

Bivši radnici Croatia Zadar Linea jučer su s prosvjednog skupa u Zadru poslali poruku premijeru Andreju Plenkoviću i ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću zahtjevajući da se "raskrinka pravosudna hobotnica jer je nedopustivo to što se događa na Trgovačkom sudu u Zadru, na kojemu nije spašena nijedna tvrtka".

Stečaj nad Croatia Zadar Lineom otvoren je 5. prosinca 2000. i zaključen 25. veljače 2011., no još se vode postupci vezani uz vrlo vrijednu imovinu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene