Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 18. kolovoza

Viseći ili na stupovima: Europa odlučuje o Pelješkom mostu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstudija izvodljivosti, koju financira Europska komisija i koja treba dati odgovor na pitanje koje je najbolje rješenje za povezivanje dubrovačkog područja s ostatkom zemlje, trebala bi biti gotova 18. kolovoza, izjavila je u srijedu u Bruxellesu potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Završna verzija predstudije izvodljivosti očekuje se 18. kolovoza", izjavila je ministrica Pusić nakon trilateralnog sastanka s Bosnom i Hercegovinom u Europskoj komisiji. U srijedu su se u sjedištu Europske komisije sastali povjerenik za proširenje Štefan Fuele, ministrica Pusić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i bosanskohercegovački ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Slika nije dostupna Granični prijelaz Zadovoljan sastankom: Lagumdžija zahvalio Pusić i Hrvatskoj!

>> Hrvatska i BiH potpisale sporazume o graničnom režimu - evo što su dogovorili!

Prije toga sastanka potpisana su tri dokumenta koji će omogućiti normalan protok ljudi i robe nakon što Hrvatska za nekoliko dana postane članicom Europske unije. Ministrica Pusić je ponovila da je predstudija izvodljivosti uzimala u obzir 11 mogućih rješenja za povezivanje hrvatskog teritorija, koji je prekinut u području Neuma, te da su u prvom nacrtu dvije varijante mosta (viseći i na stupovima) koji bi povezao kopno s poluotokom Pelješcem, ocijenjene kao najprihvatljivije rješenje.

Dodala je kako u ovom trenutku Europska komisija razmatra neke primjedbe na kriterije, koje treba uzeti u obzir i uračunati kada se bude izrađivala konačna verzija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene