Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio ravnatelj

Nastavlja se drama u Vinogradskoj: Podnesena prijava za mobing protiv Dijane Zadravec, o njoj uskoro odlučuje povjerenstvo

Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda da dijagnostičku i intervencijsku radiologiju - 1
Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda da dijagnostičku i intervencijsku radiologiju - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Protiv predstojnice Klinike za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec podnesena je prijava za mobing koju je potpisalo više zaposlenika. O prijavama će uskoro odlučivati posebno povjerenstvo, potvrdio nam je v. d. ravnatelja Mario Zovak.

Protiv predstojnice Klinike za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec više djelatnika podnijelo je prijavu zbog mobinga. Tu nam je informaciju potvrdio v. d. ravnatelja Mario Zovak, no kazao je da ne zna o koliko je prijava riječ.

''Znam da ih je više, ali ne znam detalje. O prijavi će uskoro, mislim da već u srijedu, odlučivati povjerenstvo za mobing'', rekao nam je.

U prijavi koju je potpisalo više zaposlenika navedeno je da im se Zadravec obraća tonom koji je ''zastrašujući i kaotičan''.

''Svi smo neznalice, trebamo edukaciju, ništa ne radimo i doista se bojimo za svoja radna mjesta i svoju budućnost'', stoji u prijavi koju prenosi Jutarnji list.

''Njezina reakcija na spontani kratki prosvjed bila je gnjevna. Optužila nas je da napuštamo pacijente, a danas ujutro ispitivala je tko je bio na prosvjedu, od koga smo primili obavijest i tražila to u pisanom obliku. Imamo osjećaj sveprisutne kontrole i prisluškivanja njoj bliskih osoba i osjećamo se potpuno apsorbirani tim strahom i neizvjesnošću. Ovo je naš vapaj za zaštitu i pomoć od nadležnih institucija'', napisali su.

Pročitajte i ovo Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice NIZ SUKOBA I PROSVJED Nakon drame u Klinici za tumore koje je istraživalo i Provjereno: "Uprava neće dozvoliti narušavanje ljudskih prava unutar kolektiva"

Djelatnici KBC-a prošlog su tjedna održali i prosvjed kojim su iskazali nezadovoljstvo ponašanjem Dijane Zadravec. Dramu u bolnici istraživala je ekipa Provjerenog, koja je razgovarala s glavnim akterima sukoba koji više od godinu dana trese jednu od najvećih zdravstvenih institucija u zemlji.

''Ona je prijetila, ona je ludovala. To je bilo strašno. Ona se zaista potukla. To su letjeli stolci. Demolirala se soba. Ništa. Onda su u Radničkom vijeću to sve skupa napisali, izjave svjedoka i ne znam što. Ništa. Tražili su da Upravo vijeće o tome razgovara. Ništa. I mi se svi pitamo u čemu je tajna?" rekla je osoba koja je radila u Klinici, no nakon dolaska Zadravec otišla je s radnog mjesta. Zadravec pak tvrdi da je na meti napada jer je razotkrila krađe i malverzacije u radu bolnice.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene