Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ SUKOBA I PROSVJED

Nakon drame u Klinici za tumore koje je istraživalo i Provjereno: "Uprava neće dozvoliti narušavanje ljudskih prava unutar kolektiva"

Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice
Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Galerija 1/1 >>
V.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak oglasio se u petak u povodu medijskih napisa o toj ustanovi, poručivši kako uprava bolnice neće dozvoliti narušavanje ljudskih prava unutar kolektiva te će preko nadležnih tijela i drugim pravnim mehanizmima zaštititi svoj ugled.

Ta je ustanova u središtu pozornosti u posljednje vrijeme zbog odlaska radiologa, a djelatnici Klinike za tumore KBC-a Sestara milosrdnica, nezadovoljni ponašanjem predstojnice Klinike za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec, održali su u četvrtak prosvjed.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispituju poslovanje Inspekcija češlja Vinogradsku, nakon smjene Dijane Zadravec vratilo se nekoliko radiologa Slika nije dostupna POSLANA INSPEKCIJA Zadravec optužila Jandrokovića da je lobirao za Zovaka, oglasio se i Beroš: "Istjerat ćemo istinu na čistac"

Zovak kaže kako su upozoravanja na nepravilnosti dobrodošla kako bi ih se zakonskom procedurom provjerilo i sankcioniralo ukoliko se dokaže da nešto izlazi iz pravnih okvira.

"Uvjetima rada i kvalitetom postojeće medicinske opreme nismo zadovoljni, ali u kontekstu financijskih mogućnosti KBC Sestre milosrdnice i zdravstvenog sustava Republike Hrvatske, svakodnevno nastojimo obnavljanjem medicinske opreme dosegnuti moderne svjetske standarde dijagnostike i liječenja", ističe.

Poslovanje KBC Sestre milosrdnice, stručno i financijsko je transparentno i pod kontrolom Upravnog vijeća, HZZO-a i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Sve službe KBC Sestre milosrdnice stoje na raspolaganju analizama i kontrolama službenih tijela Republike Hrvatske", napisao je Zovak.

Misija KBC Sestre milosrdnice je, ističe, nastaviti pružati pravodobnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu, a to svakodnevno radi 4 000 djelatnika bolnice u kojoj je godišnje 56.000 hospitaliziranih i 1,4 milijuna ambulantnih pacijenata.

Djelatnici KBC Sestre milosrdnice bili su i na ispomoći u KB Dubrava i drugim zdravstvenim ustanovama za vrijeme covid-19 panedemije, a bolnica je i matična zdravstvena ustanova za organizaciju rada i smještaja u Stacionaru Arena Zagreb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene