Toplinski val u Hrvatskoj
Toplinski val u Hrvatskoj Foto: Dubravka Petric/Pixsell

Vikend pred nama bit će sunčan i topao, a nakon toga stiže još jedan toplinski val. Za petak je pak za dijelove zemlje izdano žuto upozorenje zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena.


Sunčano i ugodno vrijeme potrajat će još koji dan, ali temperature će nakon vikenda samo rasti.

Sljedećih će dana biti suho, stabilno uz porast temperatura. U nedjelju i ponedjeljak temperatura će se penjati do čak 35 Celzijevih stupnjeva. U većini krajeva bit će neugodno vruće.

U nadolazećim danima očekuje nas prvi toplinski val HZJZ objavio preporuke kako se možete zaštititi od toplinskog vala: Nosite laganu odjeću, izbjegavajte sunce, hladite prostore...

Prema prognozi DHMZ-a, od ponedjeljka će živa u termometru prelaziti 31 stupanj, a vrhunac vala očekuje se u srijedu, kada će se osječka regija pržiti na 35 stupnjeva.

Toplinski val u Hrvatskoj
Novi toplinski val u Hrvatskoj (Foto: DHMZ)

U nedjelju i ponedjeljak mogući su i lokalni pljuskovi, najviše u Istri, kaže meteorologinja Dnevnika Nove TV Ana Bago Tomac. Zbog grmljavinskog nevremena i za petak je izdano upozorenje DHMZ-a. Žuti meteoalarm aktivan je za središnju i gorsku Hrvatsku. 

Toplinski val u Hrvatskoj
Meteoalarm za petak 23. srpnja Foto: DHMZ

Do kraja tjedna očekuje nas sunčano i sve toplije vrijeme. Nedjelja i ponedjeljak bit će vrlo vrući i sparni, a lokalnih pljuskova može biti u Istri i unutrašnjosti.