Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sparno i neugodno

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Za one koji ne vole vrućine, meteorologinja nema dobre vijesti

Sunčanije, ali još ne prevruće vrijeme, pogotovo u unutrašnjosti, potrajat će još koji dan, ali temperatura će sljedećih dana samo rasti. Detaljnu prognozu vremena donijela je meteorologinja Ana Bago Tomac.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

U nedjelju i ponedjeljak postat će opet vruće i sparno, a biometeorološke prilike bit će nepovoljne kako bude pojačavalo jugo na kopnenom dijelu zemlje donoseći vlažan i vruć zrak.

U petak će tlak zraka biti povišen, no u visini će biti vlage pa u kopnenom dijelu može biti nestabilnosti.

Jutro će u petak u cijeloj zemlji biti sunčano. Na Jadranu će ujutro puhati umjerena bura, podno planina s jakim udarima, a temperatura između 21 i 24. U unutrašnjosti je nakon prodora hladnijeg zraka prije nekoliko dana još uvijek ugodno za spavanje, od 12 u gorskom dijelu do najviše 16 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj većinom sunčano, ali ne posve stabilno. Rijetko su mogući lokalni grmljavinski pljuskovi, a najviša temperatura popet će se do 29 stupnjeva

Na istoku će u petak biti vrlo slična situacija. Očekuje se pretežno sunčano vrijeme uz malu mogućnost i za poneki grmljavinski pljusak. Temperatura će se kretati od 28 do 30 Celzijevih stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu bura će okrenuti na umjeren sjeverozapadni ili zapadni vjetar i bit će sunčano. U unutrašnjosti Istre, oko Rijeke i u gorskom dijelu mogući su lokalni pljuskovi.

Na jugu će petak biti sunčan i vruć. Poslijepodne će zapuhati umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a najviša temperatura između 30 i 34 stupnja Celzijevih.

Temperatura u moru je između 23 i 25 stupnjeva, a od petak prestaje puhati bura pa je za očekivati i blagi porast temperature. Uz više oblaka u unutrašnjosti je u petak UV indeks ponegdje biti visok, a na obali i vrlo visok.

Sljedećih dana bit će suho, stabilno i sve toplije, pa će u nedjelju i ponedjeljak temperatura biti blizu 35 Celzijevih stupnjeva. Bit će i sparno, a u većini krajeva i neugodno vruće.

Na Jadanu se, također, očekuje vruće i sunčano vrijeme, a u nedjelju će zapuhati jugo koje će u ponedjeljak biti jako ili čak vrlo jako. U nedjelju i ponedjeljak mogući su i lokalni pljuskovi, najviše u Istri.

Do kraja tjedna očekuje nas sunčano i sve toplije vrijeme. Nedjelja i ponedjeljak bit će vrlo vrući i sparni, a lokalnih pljuskova može rijetko biti u Istri i unutrašnjosti.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene