Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vijeće Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu u četvrtak je donijelo jednoglasnu odluku o protivljenju inicijativi dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.


Nakon Filozofskog, Prirodoslovno-matematičkog, Pravnog i Arhitektonskog fakulteta, dodjeli počasnog doktorata Milanu Bandiću protivi se i fakultet na kojem je gradonačelnik diplomirao, piše Srednja.hr.

Vezani članci Dario Juričan Juričan se okomio na Malenicu: "Dolazim pred zgradu Ministarstva kako bih ga spriječio u bijegu i predao policiji" Provjereno: Milan Bandić - 3 Nakon smrti Milana Bandića uslijedile ostavke, smjene, istrage i uhićenja: "Ne smije se dogoditi to da se sve svede na 'sjaši Kurta, uzjaši Murta'"

''Fakultetsko vijeće Fakulteta političkih znanosti protivi se prijedlogu dodjele počasnog doktorata gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću. Fakultetsko vijeće smatra neprimjerenim da se ovo visoko priznanje dodjeljuje aktivnim političarima, a pogotovo smatra neprimjerenim da se ono dodjeljuje zbog ulaganja proračunskog novca u razvoj i izgradnju javnih institucija. Dodjela počasnog doktorata na temelju tog kriterija predstavljala bi loš presedan koji banalizira tu vrijednu titulu, šalje krivu poruku i dovodi u pitanje ugled Sveučilišta u Zagrebu'', stoji u zaključku Vijeća FPZG-a.

Sjednici Vijeća FPZG-a nije nazočila članica sveučilišnog stručnog povjerenstva koje donosi mišljenje o dodjeli počasnog doktorata Bandiću Lidija Kos Stanišić.

Podsjetimo, na prijedlog Muzičke akademije, Sveučilište u Zagrebu pokrenulo je postupak dodjele svečanog doktorata zagrebačkom gradonačelniku.

Tome se, zajedno s FPZG-om, protive još četiri druga fakulteta, a u utorak je održan i prosvjed protiv počasnog doktorata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju