Obavijesti Video Pretražite Navigacija
održana sjednica vijeća

FPZG donio jednoglasnu odluku: Dodjeli počasnog doktorata Bandiću protivi se fakultet na kojem je on i diplomirao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu u četvrtak je donijelo jednoglasnu odluku o protivljenju inicijativi dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Nakon Filozofskog, Prirodoslovno-matematičkog, Pravnog i Arhitektonskog fakulteta, dodjeli počasnog doktorata Milanu Bandiću protivi se i fakultet na kojem je gradonačelnik diplomirao, piše Srednja.hr.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) "degradacija institucija" Bura oko počasnog doktorata za Bandića se ne smiruje. Bivši rektor: "Sveučilište se pogubilo" Slika nije dostupna Ima novi žetončić? Bandić poručio novinarima i urednicima da će im pokloniti pjesmu "Što bih dao da si na mom mjestu"

''Fakultetsko vijeće Fakulteta političkih znanosti protivi se prijedlogu dodjele počasnog doktorata gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću. Fakultetsko vijeće smatra neprimjerenim da se ovo visoko priznanje dodjeljuje aktivnim političarima, a pogotovo smatra neprimjerenim da se ono dodjeljuje zbog ulaganja proračunskog novca u razvoj i izgradnju javnih institucija. Dodjela počasnog doktorata na temelju tog kriterija predstavljala bi loš presedan koji banalizira tu vrijednu titulu, šalje krivu poruku i dovodi u pitanje ugled Sveučilišta u Zagrebu'', stoji u zaključku Vijeća FPZG-a.

Sjednici Vijeća FPZG-a nije nazočila članica sveučilišnog stručnog povjerenstva koje donosi mišljenje o dodjeli počasnog doktorata Bandiću Lidija Kos Stanišić.

Podsjetimo, na prijedlog Muzičke akademije, Sveučilište u Zagrebu pokrenulo je postupak dodjele svečanog doktorata zagrebačkom gradonačelniku.

Tome se, zajedno s FPZG-om, protive još četiri druga fakulteta, a u utorak je održan i prosvjed protiv počasnog doktorata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene