Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Vijeće Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu u četvrtak je donijelo jednoglasnu odluku o protivljenju inicijativi dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.


Nakon Filozofskog, Prirodoslovno-matematičkog, Pravnog i Arhitektonskog fakulteta, dodjeli počasnog doktorata Milanu Bandiću protivi se i fakultet na kojem je gradonačelnik diplomirao, piše Srednja.hr.

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Bandić poručio novinarima i urednicima da će im pokloniti pjesmu "Što bih dao da si na mom mjestu" Miland Bandić i Damir Boras (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Lavoslav Ružička, Vladimir Prelog, Margaret Thatcher i Milan Bandić? Evo tko je sve dobio počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu

''Fakultetsko vijeće Fakulteta političkih znanosti protivi se prijedlogu dodjele počasnog doktorata gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću. Fakultetsko vijeće smatra neprimjerenim da se ovo visoko priznanje dodjeljuje aktivnim političarima, a pogotovo smatra neprimjerenim da se ono dodjeljuje zbog ulaganja proračunskog novca u razvoj i izgradnju javnih institucija. Dodjela počasnog doktorata na temelju tog kriterija predstavljala bi loš presedan koji banalizira tu vrijednu titulu, šalje krivu poruku i dovodi u pitanje ugled Sveučilišta u Zagrebu'', stoji u zaključku Vijeća FPZG-a.

Sjednici Vijeća FPZG-a nije nazočila članica sveučilišnog stručnog povjerenstva koje donosi mišljenje o dodjeli počasnog doktorata Bandiću Lidija Kos Stanišić.

Podsjetimo, na prijedlog Muzičke akademije, Sveučilište u Zagrebu pokrenulo je postupak dodjele svečanog doktorata zagrebačkom gradonačelniku.

Tome se, zajedno s FPZG-om, protive još četiri druga fakulteta, a u utorak je održan i prosvjed protiv počasnog doktorata.