Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vijeće Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu u četvrtak je donijelo jednoglasnu odluku o protivljenju inicijativi dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.


Nakon Filozofskog, Prirodoslovno-matematičkog, Pravnog i Arhitektonskog fakulteta, dodjeli počasnog doktorata Milanu Bandiću protivi se i fakultet na kojem je gradonačelnik diplomirao, piše Srednja.hr.

Vezani članci Umjetni snijeg na Sljemenu - 5 Hrpe umjetnog snijega na Crvenom spustu na Sljemenu dok je vani dvadesetak stupnjeva: Stigao je odgovor od Grada Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Bura oko počasnog doktorata za Bandića se ne smiruje. Bivši rektor: "Sveučilište se pogubilo"

''Fakultetsko vijeće Fakulteta političkih znanosti protivi se prijedlogu dodjele počasnog doktorata gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću. Fakultetsko vijeće smatra neprimjerenim da se ovo visoko priznanje dodjeljuje aktivnim političarima, a pogotovo smatra neprimjerenim da se ono dodjeljuje zbog ulaganja proračunskog novca u razvoj i izgradnju javnih institucija. Dodjela počasnog doktorata na temelju tog kriterija predstavljala bi loš presedan koji banalizira tu vrijednu titulu, šalje krivu poruku i dovodi u pitanje ugled Sveučilišta u Zagrebu'', stoji u zaključku Vijeća FPZG-a.

Sjednici Vijeća FPZG-a nije nazočila članica sveučilišnog stručnog povjerenstva koje donosi mišljenje o dodjeli počasnog doktorata Bandiću Lidija Kos Stanišić.

Podsjetimo, na prijedlog Muzičke akademije, Sveučilište u Zagrebu pokrenulo je postupak dodjele svečanog doktorata zagrebačkom gradonačelniku.

Tome se, zajedno s FPZG-om, protive još četiri druga fakulteta, a u utorak je održan i prosvjed protiv počasnog doktorata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju