Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Što se dogodi kad se znanstvenici uhvate filmske opreme i režije? U slučaju znanstvenika s Instituta Ruđer Bošković, rezultat je zabavan krimi film o rješavanju slučaja ubojstva na Institutu.


U stilu parodije na već nam dobro znane holivudske i svjetske televizijske produkcije o sci-fi i krimi serijama, autorica dr. sc. Deša Jelavić Malenica, snimila je zajedno s kolegama i kolegicama s Instituta film 'SCI CSI'.

Vezani članci Nikola Grmoja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Nikola Grmoja: "Mi možda jesmo CSI, ali nismo UDBA" Slika nije dostupna NOVO VAŽNO OTKRIĆE Ruđerovci o postupku "ubrzanog starenja"

Sama redateljica filma, u telefonskom nam je razgovoru objasnila kako se radnja filma vrti oko slučaja ubojstva, kojeg muško-ženski istražiteljski tandem pokušava riješiti. Kako se ubojstvo dogodilo na samom Institutu, njima pomoć nude znanstvenici Instituta. Ono što slijedi jest rješavanje slučaja, ali tako da se na komičan način upropaštavaju dokazi sve do elementarnih čestica. 'Do zadnjeg kvarka', rekla nam je Malenica.

IRB je trailer filma objavio na internetu, a možete ga pogledati i na našim stranicama. Premijera filma bit će održana danas na IRB-u, u 14, 15 i 16 sati.