Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do zadnjeg kvarka

'Ruđerovci' originalno promovirali znanost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što se dogodi kad se znanstvenici uhvate filmske opreme i režije? U slučaju znanstvenika s Instituta Ruđer Bošković, rezultat je zabavan krimi film o rješavanju slučaja ubojstva na Institutu.

Pročitajte i ovo Ukrajinski tenk Nova analiza sukoba Institut za rat: Panika u Kremlju zbog ukrajinskog napredovanja? Presretnuta pisma ruskih elitnih jedinica Slika nije dostupna NEMOJTE JOJ SE PRIBLIŽAVATI Splitski znanstvenici snimili ogromnu meduzu: "Ovako veliki primjerak nikada nismo vidjeli"

U stilu parodije na već nam dobro znane holivudske i svjetske televizijske produkcije o sci-fi i krimi serijama, autorica dr. sc. Deša Jelavić Malenica, snimila je zajedno s kolegama i kolegicama s Instituta film 'SCI CSI'.

Sama redateljica filma, u telefonskom nam je razgovoru objasnila kako se radnja filma vrti oko slučaja ubojstva, kojeg muško-ženski istražiteljski tandem pokušava riješiti. Kako se ubojstvo dogodilo na samom Institutu, njima pomoć nude znanstvenici Instituta. Ono što slijedi jest rješavanje slučaja, ali tako da se na komičan način upropaštavaju dokazi sve do elementarnih čestica. 'Do zadnjeg kvarka', rekla nam je Malenica.

IRB je trailer filma objavio na internetu, a možete ga pogledati i na našim stranicama. Premijera filma bit će održana danas na IRB-u, u 14, 15 i 16 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene