Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatični opisi

VIDEO 'Vjetar je gurao kamion i auto u kuću'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U općini Pokupsko pokraj Velike Gorice, pijavica je u srijedu popodne nosila krovove kuća!

Majka priroda svu svoju silinu pokaza je u mjestu Gornji Hruševec. Olujno nevrijeme praćeno pijavicom poharalo je mjesto te je na nekim kućama diglo i uništilo kompletne krovove.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Ilustracija Ima ozlijeđenih Snažna oluja hara Njemačkom: Stabla padala po cesti i tračnicama, 2000 ljudi ostalo zarobljeno na kolodvoru

O silini kojom je krov dignut svjedoče i njegovi dijelovi koji stoje razbacani čak 100 metara od kuće. Vjetar je čupao i rušio stabla.

Šokirani mještani kroz prozore svojih kuća promatrali su kako vjetar pomiče parkirana vozila. Ovakvo nevrijeme ne pamte ni najstariji mještani, a dežurne službe intervenirale su diljem općine.

'Kamion je bio parkiran, ispred njega je bio auto, udaljen 10-15 metara, do kućice. Vjetar je gurao taj kamion u auto i auto u kuću, tako da mora da je to bio strašan udar. Krov je nosilo tamo na livadu više od 100 metara, zid je porušen', ispričala je stanovnica mjesta Nada Žanko.

FOTO Nevrijeme pretvorilo dan u noć: Poplavljene ulice i podrumi

'Izgledalo je kao katastrofa. Nisam u životu to doživjela. Ne bi nikome poželjela to. U pola sata je ostalo što je ostalo, imate osjećaj kao da vam se srce čupa van. Nosilo je sve pred sobom. Ne znam kako sam to preživjela', rekla je Katica.

'Slomilo je dimnjak, iščupalo, crijep je oštetilo. Izvuklo je žljebove od odvoda, uništilo usjeve, sve. Šljive, jabuke, vrtove, vinograde, sve je uništilo', kazao je Ivan Klasnić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene