Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jahta 'That's It', na kojoj je Jadranom plovio automobilistički as Ralph Schumacher, potonula prije dva dana u šibenskoj marini, izvučena je na površinu. Milijun i pol vrijedno plovililo čini se, gotovo je neuništivo jer je nakon eksplozije i potonuća jahta u neočekivano dobrom stanju.


'That's it', zanimljivo je, jest zajednički naziv za potonulu jahtu i nikad održanu turneju Michaela Jacksona. Oboje otišli iste večeri. Kralj popa u vječnost, jahta na dno šibenske marine. Dvadesetmetarska ljepotica vezana je uz još neka slavna imena. Nakon jurnjave automobilskim pistama, na njoj je rado jurio brat Michaela schumachera i vozač formule jedan Ralph.

Vezani članci Potres, ilustracija Šibenik se opet trese: Čula se tutnjava, građani uznemireni - "Zatutnjilo u Ražinama", "Grebaštica, dobro zadrmalo" Utjecaj potresa u Dalmaciji na pomicanje tla VIDEO Jutro koje će građani Šibenika i okolice dugo pamtiti: Provjerili smo je li potres u Dalmaciji povezan s onima u Banovini

'Mislim da su svi već čuli da je Schumacher nekoliko puta plovio Jadranom baš na ovom brodu. jel bio baš zaljubljen u ovaj brod? Mislim da je zaljubljen u hrvatsku obalu', kazala nam je Irena Gaćina, direktorica prodaje NCP-a. Kako mlađi Schumi ne bi ostao bez svoje milijun i pol eura vrijedne ljubimice, unatoč eksploziji i požaru, spasilačke su službe učinle sve kako bi jahtu zadržale na površini. Ronioci su cijelog jučerašnjeg dana pripremali teren za podizanje brod s dna. Boce su se punile kisikom, pripremalo se za težak posao.

Brane su spriječile istjecanje nafte u more i ekološku katastrofu. Schumacherova igračka 'That's It' uz pomoć zračnih balona ponovno je ugledala svijetlo dana. I izgleda puno bolje nego što je itko očekivao. No tek će stručnjaci kazati može li opet na pučinu.