Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dva sata leta

VIDEO Pogledajte kako je tehnologija pomogla u spašavanju nestale osobe: ''Bespilotne letjelice nisu samo igračke''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HGSS je u nedjelju objavio snimku nastalu bespilotnom letjelicom na kojoj se vidi pronalazak i spašavanje nestale osobe.

''Da bespilotne letjelice nisu samo igračke pokazali smo 14 puta, a sada smo samo potvrdili opravdanost ulaganja Hrvatske gorske službe spašavanja u bespilotne sustave'', napisali su iz HGSS-a na službenom Facebook profilu uz priloženu snimku spašavanja nestale osobe.

Pročitajte i ovo Grga Brkić i North - 2 Jedna od najvećih akcija HGSS-a Spašavao psa i umalo izgubio vlastiti život: "Vidiš ga jadnog kako propada u tu crninu, samo oči i šape kako nestaju"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pogledajte akciju FOTO Prije devet dana upao u jamu duboku osam metara, spasili ga HGSS-ovci

Naime, u subotu su na na telefon HGSS Stanice Slavonski Brod primili dojavu o nestaloj osobi na području mjesta Davor. Na teren su izašli spašavatelji HGSS stanice Slavonski Brod, Osijek i Orahovica, a iz Požege se priključio tim pilota bespilotnih sustava.

''Nakon nešto više od dva sata leta bespilotnim letjelicom, nestala osoba pronađena je živa preletom područja'', zaključili su iz HGSS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene