Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Osijek drugi grad po broju neriješenih ubojstava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Zagreba, Osijek je drugi grad u Hrvatskoj s velikim popisom neriješenih slučajeva likvidacija i tzv. mafijaških obračuna.

Pucalo se i u Osijeku, postavljale su se bombe pod automobile, bacale bombe na privatne kuće, premlaćivali su se i ovdje novinari.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Slika nije dostupna PITANJE SIGURNOSTI Ima li u Hrvatskoj više ubojstava i provala ili korupcije? Veliko policijsko izvješće donosi zanimljive detalje

U Osijeku su se od 1991. godine do danas dogodila čak 93 ubojstva. Čak trećina njih nije riješena. Većinom su to slučajevi likvidacije osoba - u najmanju ruku rečeno - sumnjivih poslova.

Samo u proteklih pet godina likvidirano je petero momaka s ruba zakona. Samir Nukić likvidiran je u blizini osnovne škole. Vlado Barbarić ubijen je ispred katedrale. Pero Martić pogubljen je u hotelskoj sobi.

'Nepoznat netko' nedavno je bacio bombu na kuću privatnog poduzetnika Marka Pipunića.

>> Video: U Puli raznesena vozila albanskih pekara, u Osijeku bombaški napad na kuću poduzetnika

Dizanje automobila u zrak ili prijeteće 'čitulje' također nisu rijetkost.

Naručitelji , kao ni izvođači 'crnih radova', nikad nisu pronađeni.

'I dalje želim vjerovati da postoji mogućnost i način preventivnih metoda da se građani zaštite i da budu sigurni', rekao je Gordan Matković, gradonačelnik Osijeka.

Čak 37 ubojstava i likvidacija osoba sumnjivih zanimanja do danas nema odgovore na pitanja, tko, što i zašto.Osječani se nadaju da će Sanaderova 'sablja', barem djelomice, pokositi i ove slučajeve

Osječka policija ima pozamašan broj riješenih predmeta kada je riječ o kaznenim djelima koje su počinili, nazovimo ih tako 'obični građani'. No kada je riječ o obračunima 'krupnijih riba' tu su zakazali. 

Mnogi su nagađali da su ubojice - uvezeni plaćenici - dakle, da su za nekoliko tisuća eura spremne doći iz Srbije ili Bosne i Hercegovine, obaviti posao i mirno nestati preko granice. No, zločin bez kazne, loša je poruka građanima, koji su s pravom sve više zabrinuti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene