Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani ljutiti

VIDEO Ruski rulet na poznatom okupljalištu mladih: "Nevrijeme može doći bilo kad!"

I dok se najavljuje novo nevrijeme, dio opasnih stabala u Gradu Zagrebu nije maknut s ulica. Neki se pitaju zašto nadležne institucije ne reagiraju.

Prošlo je šesnaest dana od snažnog nevremena koje je po Zagrebu čupalo stabla, ali i ostavilo žrtve za sobom.

Javila nam se čitateljica koja je istaknula opasnost od pada drveća na kolnik preko puta noćnog kluba na Jarunskoj cesti. "Ljudi se tamo rekreiraju. Često prolaze autima. Zašto nadležne institucije ne reagiraju, a novo nevrijeme moglo bi doći bilo kada?" pita se.

Smatra da "nije u redu da plaćamo svakakve gluposti Gradu, a ugrožava se sigurnost građana". Osim na Jarunu, opasnost prijeti i prolaznicima na Ulici Sveti Duh. "Drvo visi na strujnoj žici. Zašto dopuštaju da glavni grad Hrvatske izgleda gore nego Napulj?" zaključila je ljutita čitateljica.

Nakon objave teksta, iz Grada je na upit DNEVNIK.hr-a stigao odgovor da je drvo na Jarunskoj cesti uklonjeno te da je plan da se tijekom kolovoza i rujna riješi problem popodalih stabala.

Pročitajte i ovo Urod bobičastog voća, ilustracija - 2 Zadovoljno trljaju ruke Grmovi se savijaju od težine: Nekima je vrijeme donijelo velike štete, a drugima dobar urod

Narančasti meteoalarm

Splitska, riječka, gospićka, karlovačka i zagrebačka regija u petak se nalaze pod narančastim alarmom, što znači da je vrijeme opasno, stoji na stranici DHMZ-a.

Za ostatak Hrvatske izdan je žuti alarm, što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Vlada je na sjednici odlučila iz proračunskih zaliha raspodijeliti po županijama 20 milijuna eura. Najviše će otići u Vukovarsko-srijemsku županiju, više od sedam milijuna eura, dok će oko tri milijuna otići u Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene