Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezaposlenost, teška gospodarska situacija, premijerkini broševi s jedne strane i afera vatrogasna vozila te pasivnost oporbe motivi su sukoba mladih SDP-a i HDZ-a.


Podmlaci dviju najjačih stranaka susreli su se i mirno sukobili na glavnom zagrebačkom trgu. U političko nadmetanje uključili su se i građani. Improvizirani broševi s likom jadranke kosor i poruka i nezaposleni bi nosili broš dio su akcije mladih SDP-a. 'BDP pada, a obrnuto proporcionalno tome njezina kolekcija broševa raste. Uvela nam je harač, za nju mogu reći da je odlična poduzetnica, samo šteta da je na čelu Vlade', rekao nam je Dominik Etlinger iz Foruma mladih SDP-a.

Vezani članci Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković: ''Ili biramo put prema zdravlju i ukidanju ograničenja ili put prema hospitalizacijama i dodatnom broju preminulih'' Tomislav Čorić Ćorić ne zna koliko se u njegovom ministarstvu ljudi nije cijepilo: "Ne želim ulaziti u intimu svojih zaposlenika. Očekujemo da se svi dionici u društvu ponašaju odgovorno"

>> FOTO: 'Obračun' mladih SDP-ovaca i HDZ-ovaca

No nisu dugo na glavnom zagrebačkom trgu bili sami. Kontranapad je stigao iz redova podmlatka HDZ-a. Licitiraju SDP-ovim aferama te i dalje prozivaju Zorana Milanovića za nerad u Saboru za koji prima plaću. 'To je zapravo konačni dokaz da znamo gdje je bio Zoran Milanović. On je scenarist ovog igrokaza i umjesto da se bavi pomaganjem rješavanjem problema u državi, on se bavi ovakvim igrokazima', smatra Zlatko Galešić iz Mladeži HDZ-a.

Ništa od ujedinjenja

A u stranački igrokaz uključili su se i prolaznici. Svatko, naravno, navija za svoju političku opciju. 'Lako je trošit poreznika pare, da je njeno manje bi trošila', 'Sram vas može biti kaj vas podupire ovakva banda HDZ-a', 'Trudi se, ali svi podmeću klipove pa joj je teško nekaj napraviti', raspravljali su prolaznici. 'Nek se spoje mladi, pa neka budu skupa, a ne ovi stari konjine, 20 godina gledamo iste face, nema veze jesu li HDZ ili SDP', poručila je jedna prolaznica. No, ideja ujedinjenja mladih nije prošla. Ubrzo su se obje ekipe povukle i dan je nastavljen kao da se ništa nije dogodilo.