Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život iznad 1000 metara visine

'Život na sjeveru' na hrvatski način

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visina snijega i do metar i pol, temperatura zraka debelo ispod ništice, prava zima nakon dugo godina ponovno je zabijelila Gorski kotar.

Snijeg se ne povlači već mjesec dana, a tako će biti još neko vrijeme. Posjetili smo najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj, Begovo Razdolje i provjerili kako se živi na visini iznad 1.000 metara nad morem, a pod debelim nanosima snijega. Noć koja slijedi bit će jedna od najhladnijih ove zime. Ne morate putovati u Sjevernu Ameriku kako biste se uvjerili koliko je taj život lijep ili težak. Dovoljno je doći u Begovo Razdolje, najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj na 1.078 metara nadmorske visine. Koliko je snijega najbolje pokazuje to što se u kuću ne može bez lopate.

Pročitajte i ovo Marko Šepat - 3 Izvještaj iz Kölna Zimski uvjeti stvorili kaos u Njemačkoj: "Ovo je šok za stanovnike. Ovoliko snijega nije palo 10 godina" Snijeg radi probleme u prometu Zimski uvjeti U Dalmaciji pada snijeg, na autocesti se vozi uz ograničenje od 40 km/h, kamioni zapeli i blokirali cestu

'Snijega nema više od metar i dvadeset', rekao je Josip Jurković iz Begovog Razdolja. 'Probao sam danas i skijati malo je zaledilo, pa sam s krpljama malo isprobao nove krplje i kondiciju nabijam gore dolje', rekao je Dario Majetić iz Osijeka. I dok jedni muku muče kako uopće ući u vlastite domove drugi uživaju u snježnim radostima. Prema najavama meteorologa ovakvo vrijeme zadržati će se u Gorskome kotaru još barem desetak dana. Stoga ako imate priliku i želju, slobodno dođite i uživajte u, ove godine, pravoj zimskoj idili.

Atmosferu sa zabijeljenog Gorskog kotara možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene