HGSS na terenu
HGSS na terenu Foto: Facebook/HGSS

HGSS-ova stanica Gospić u ponedjeljak ujutro iz Karlobaga je dovezla pacijenta na dijalizu u OB Gospić. Pružila je pomoć i vozačima koji su se zatekli u snježnoj mećavi na cesti kod Modrića.


Na svojoj stranici na Facebooku iz HGSS-a su objavili da su uspješno prevezli pacijenta na dijalizu.

"HGSS stanica Gospić je jutros iz Karlobaga dovezla pacijenta na dijalizu u OB Gospić. Zahvaljujemo Hrvatskim cestama, Lika cestama i Hrvatskim šumama na pomoći", napisali su.

Objavili su i video kako iz prve ruke izgleda probijanje kroz mećavu. "Timovi iz HGSS stanice Zadar noćas su se probili do 26 vozila koja su zapela na autocesti kod tunela Sveti Rok. Također su pružili pomoć i vozačima koji su se zatekli u snježnoj mećavi na cesti kod Modrića", napisali su na Facebooku.

Kaos u prometu Putnici zapeli u prihvatnim centrima, HGSS spašava planinare: Zna se do kada će trajati ovakvo stanje, a do tad - ne krećite na put

"Uz ekipu iz gospićkog HGSS-a, zbog obilnog snijega i zastoja u prometu dvadesetak spašavatelja HGSS-a iz stanica Zadar, Šibenik i Split s 10 vozila angažirano je u pomoći putnicima koji su zapeli na prometnicama na relacijama Zadar – Gračac i Knin – Gračac.

Iz Splita je u nedjelju poslijepodne za Gračac i Otrić krenulo sedmero spašavatelja s tri vozila, od kojih je jedno specijalizirano vozilo Unimog", objavili su na svojoj službenoj stranici iz HGSS-a.

Uputili su i važno upozorenje za sve koji planiraju put.

"Dodatne snage iz ostalih stanica HGSS-a su u pripravnosti. Situacija se donekle stabilizira, a timovi su cijelu noć proveli na terenu pomažući policiji i pružajući pomoć svima kojima je to bilo potrebno.

I dalje stoji apel svim vozačima da poštuju zabrane koje su na snazi te da ne kreću na put ako to nije nužno", zaključili su.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju