Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kasne radovi na školi

Gradonačelnik BIJESAN: Gospođo, koliko imate radnika na gradilištu? To morate znati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Željko Jovanović i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar obišli su gradilište Osnovne škole Pujanke u Splitu. Pogledajte VIDEO!

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar je upitao izvođača radova na OŠ Pujanke koliko radnika trenutno imaju na gradilištu na što su mu odgovorili: 'otprilike dvadeset'. Baladasar im je ljutito odgovorio da ne mogu govoriti otprilike te da se nakon svih događanja tako ne može raditi.

'Gradonačelnik Baldasar i ja izrazili smo nezadovoljstvo ritmom dosadašnjih radova na Osnovnoj školi Pujanke jer smo mislili da je stanje bolje prema onome što su nam izvođači govorili', istaknuo je ministar Jovanović.

Izvijestio je kako su se s izvođačima radova danas dogovorili o planu ubrzanog završetka gradnje, tako da se 23. i 24. kolovoza obavi tehnički pregled škole kako bi učenici mogli dolaziti na nastavu od početka nove školske godine 2. rujna. Pritom je istaknuo da je ministarstvo omogućilo financiranje završetka gradnje te osnovne škole te da financiranje završnih radova više nije problem.

>> Split: Roditelji učenika škole Pujanke bojkotirali nastavu

'Izvođač radova danas je čvrsto obećao da će ispuniti svoje obveze, no ako se to ne dogodi, onda se kao jedino rješenje nameće raskid ugovora', upozorio je Jovanović.

Najavio je da će 30. srpnja ove godine biti obavljen tehnički pregled novoizgrađene Zdravstvene škole u Splitu, što znači, kako je objasnio, da će biti dovoljno vremena da se do početka sljedeće školske godine uklone mogući nedostatci.

Na pitanje što je sa završtekom zgrade u Splitu u kojoj će biti smještena tri fakulteta - Pomorski, Kemijsko-tehnološki i Prirodoslovno-matematički, ministar Jovanović odgovorio je da je prošlog tjedna potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić imao sastanak vezan uz završetak te zgrade. 'Nadam se da će to biti uskoro riješeno', dodao je komentirajući kašnjenje završetka gradnje te zgrade.

Objasnio je kako će se u nastavak gradnje Osnovne škole Pujanke uložiti oko 33 milijuna kuna, a za osnovnu školu u splitskom naselju Pazdigradu investicija će biti oko 77 milijuna kuna. 'Napravit će se još nekoliko manjih objekata te će ukupan iznos investicija za potrebe školstva u Splitu biti oko 150 milijuna kuna', rekao je ministar Jovanović. (S.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene