Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONTROVERZAN POTEZ

Pogledajte što je gradonačelnica Knina poklonila Kolindi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kninska gradonačelnica Josipa Rimac napravila je kontroverzan potez, koji će zasigurno izazvati velike rasprave u domaćoj javnosti.

"Kolinda, želim da ova zastava s kninske tvrđave, koja je skinuta tebi u čast, bude izvješena na Pantovčaku kao simbol tvoje i naše zajedničke pobjede", rekla je prilikom predaje zastave s kninske tvrđave Kolindi Grabar-Kitarović gradonačelnica Knina, Josipa Rimac.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Zastavu je kninska gradonačelnica Grabar-Kitarović predala u petak na skupu HDZ-a u Vodicama. "Neka visi na Pantovčaku kao simbol naše HDZ-ovske hrvatske pobjede", zaključila je.

Barjak s Kninske tvrđave, koji simbolizira pobjedu svih građana Hrvatske u Domovinskom ratu, tako je iskorišten kao sredstvo u političkoj kampanji jedne stranke. Kolinda Grabar Kitarović zastavu je primila i u tome, kaže njezin glasnogovornik za Novu TV, ne vidi ništa sporno.

'Naravno da sam to smjela. Ta zastava je suvenir grada Knina i nju sam kao suvenir s ciljem i simbolikom poklonila našoj kandidatkinji', kaže Josipa Rimac za Novu TV i dodaje kako joj je želja bila 'budućoj hrvatskoj predsjednici pokloniti zastavu' te da to ne smatra politiziranje.

Podsjetimo, Rimac je krajem studenog mjeseca 2012. godine, kad je netko istrgao hrvatsku zastavu s brda iznad slapa Krčića u Kninu, isti čin oštro osudila.

"Oštro osuđujemo vandalski čin oštećenja hrvatske zastave usmjeren protiv ugleda Republike Hrvatske, ali i suživota u gradu Kninu. Očekujemo od nadležnih institucija da poduzmu sve radnje kako bi se počinitelj ovog kaznenog djela što skorije pronašao i primjereno kaznio. Ovaj čin ne pridonosi suživotu kojega u Kninu uspješno gradimo godinama. Pozivamo građane da njihove reakcije na ovaj vandalski čin budu dostojanstvene i suzdržane", rekla je tada Rimac.

Video je uskoro nakon objave ove vijesti postao nedostupan za javnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene