Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U istom redu i radnici i beskućnici

VIDEO: Glad je pokucala na vrata Slavonije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako naši političari optimistično najavljuju kraj ekonomske krize, u Caritasovim pučkim kuhinjama svakog je dana sve više korisnika.

U redu za besplatan obrok stoje i zaposleni ljudi čije su plaće prezadužene ili kasne zbog nelikvidnosti poslodavaca. Iz osječkog Caritasa stiže apel za topli obrok više. U istom redu za besplatni obrok beskućnici i radnici. Život stiže na naplatu, a plaća neredovita ili prezadužena. 'Od tih 600 ja platim 400 kuna režija i ja više nemam ništa. I što, imam za 200 kuna da živim', kaže jedna korisnica usluga pučke kuhinje. Ona bi, da nema pučke kuhinje, bila gladna. Je li to stvarno u Slavoniji nestašica hrane, odnosno je li se glad pojavila na vratima nekih obitelji? 'Da, možemo reći da jest', odgovara Ivica Rebić, ravnatelj osječkog Caritasa. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smiješio se djeci Papa ručao sa siromašnima u pučkoj kuhinji u Rimu Slika nije dostupna Sve više korisnika pučke kuhinje

Donacija sve manje

U osječkoj pučkoj kuhinji red za topli obrok sve je duži. Caritasove smočnice su poluprazne. Donacija je sve manje. Na siromasima štede i vlasti. 'Ja ovog trenutka stvarno molim ljude dobre volje da pomognu ublažiti ovu krizu koja se događa i koja će se, kažu neki, možda produljiti i produbiti', poziva Rebić. Predblagdansko je vrijeme. Dok razmišljamo što će nas usrećiti za ovaj Božić, poslušajmo glas žene koja se hrani u pučkoj kuhinji. 'Ja sam sretna da nisam gladna, da imam što pojesti', kaže ona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene