Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred kamerama Nove TV

VIDEO Policija braniteljima uručila prijave: Pogledajte kako su ih dočekali u Savskoj 66

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 16 sati dvojica policajaca s prijavama u rukama za branitelje u Savskoj ušla su u šator, a branitelji su ih dočekali pljeskom. Sve je ekskluzivno zabilježila kamera Dnevnika Nove TV.

Vođama braniteljskog prosvjeda u Savskoj, Đuri Glogoškom i Josipu Klemmu, policija je uručila prekršajne prijave zbog ne-prijav-ljivanja prosvjeda ispred zgrade Ministarstva. Uz to, uručena im je i prijava za subotnji prosvjed, kao njihov odgovor na anti-prosvjed na središnjem zagrebačkom trgu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije bitno, ali... 'Nisam znao 'dress code', mogli smo Kotromanović i ja doći i u nakićenijim odorama' Slika nije dostupna Premijer i ministar Matić razgovarali su s braniteljima u Banskim dvorima Matić: Izložen sam tolikim prijetnjama jer provodim hrvatske zakone, a zamislite što bi bilo da idem razotkriti lažne invalide?!

Dvojica policajaca su mirno i bez problema pojasnila zbog čega su došli, a i prije njihovog dolaska, branitelji su im pripremili mjesto gdje će sjesti.

VIDEO Braniteljima u Savskoj ide prijava

Policajce su branitelji iznenadili i time što su rekli da ne trebaju potpisati prijave samo Glogoški i Klemm, nego svi u šatoru. Drugim riječima, svi su zatražili istu prijavu kao što su dobili Glogoški i Klemm. Bili su jednaki '91. pa žele biti jednaki i u tome, poručili su.

"Također su htjeli uručiti obavjest za počinitelja prekršaja za 21.10., organizaciju mirnog okupljanja i javnog okupljanja, to nisam potpisao, jer nisam organizator tog prosvjeda. Vjerujem da ono što smo potpisali, da ćemo dobiti prekršajnu kaznu. Spremni smo, ako je to, nije bilo upitno, platit ćemo", rekao je Đuro Glogoški.

"Hrvatski branitelji su legalisti i spremni smo odgovarati za sve što činimo", dodao je na to Josip Klemm.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene