Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što mu je izrečena kazna zatvora od 30 godina, Alen Lambert je zaplakao, a njegova majka ostala je hladna i kada je čula da joj je sutkinja presudila 32 godine zatvora za iznimno okrutno ubojstvo Alenove nevjenčane supruge Tanje Brnelić.


Dok su se prisutni u sudnici meškoljili i ježili slušavši kako je polako, u mukama umirala mlada žena, Anka Lambert imala je hladan, jednoličan izraz lica. 

Vezani članci Presley Gerber i Charlotte D\'Alessio (Foto: Profimedia) Mamina slika i prilika: Sin jedne od najuspješnijih manekenki svih vremena lomit će ženska srca Slika nije dostupna Počelo suđenje majci i sinu zbog izgladnjivanja djevojke do smrti

Zatočena 30-godišnja Tanja Brnelić žedna, gladna, pretučena i vezana za krevet u zamračenoj prostoriji umrla je u strašnim mukama. Majka i sin presudu su saslušali vrlo hladno, ali kada je čuo kako je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 30 godina, Alen je zaplakao.

Dok su se prisutni u sudnici meškoljili i ježili slušavši kako je polako, u mukama umirala mlada žena, Anka Lambert imala je hladan, jednoličan izraz lica

Otac i suprug riječkih monstruma nakon presude hladno je prošao pokraj novinara bez komentara. Odvjetnice majke i sina smatraju da je presuda previsoka s obzirom da njihovim klijentima nije dokazana krivnja.

>> Ubijali su je polako - glađu, žeđu i drvenim palicama

>> Suđenje majci i sinu Lambert zbog ubojstva izgladnjivanjem

>> Počelo suđenje majci i sinu zbog izgladnjivanja djevojke do smrti

'Svi dokazi koji su provedeni u ovom postupku zapravo ne govore u prilog ovoj optužnici', rekla je Goranka Lovrić, odvjetnica Alena Lamberta. 

Žalbu je najavilo državno odvjetništvo koje je zatražilo najveću kaznu - 40 godina zatvora.

Malo je tko danas u sudnici mogao mirno slušati u kakvim je mukama živjela i umrla djevojka.

'To je bila njezina psihološka patnja, to se sada vidi, to je strašno bilo', rekla je Radojka Brnelić, majka ubijene Tanje.

Prema iskazima vještaka iz nekoliko psihijatrijskih ustanova u Hrvatskoj, forenzičara, i majka i sin su tijekom sporog, podmuklog ubijanja nevine djevojke bili ubrojivi. 

Oni imaju određene psihičke poremećaje, no ti poremećaji nisu utjecali na njihovu ubrojivost i oboje su bili u potpunosti svjesni da batinama, izgladnjivanjem i vezivanjem ubijaju djevojku koja je prema nalazima liječnika umrla u strašnim mukama. Zato su i dobili ovako visoke kazne.

Majka i sin Lambert ovom su se presudom pridružili zločincima poput Voškiona, Dvorskoga i Pezelja koji su za svoja nedjela osuđeni na visoke zatvorske kazne.

Više o ovom slučaju pogledajte u priloženom videu.