Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo suđenje majci i sinu zbog izgladnjivanja djevojke do smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Rijeci danas je počelo suđenje majci Anki (64) i sinu Alenu (31) iz Rijeke, optuženima da su zajedno ubili Alenovu nevjenčanu suprugu Tanju Brnelić (30) na osobito okrutan način koji uključuje i izgladnjivanje.

Na početku suđenja pročitana je optužnica te je iskaz dalo pet susjeda i konobarica u kafiću gdje je optužena Anka Lambert dolazila s Tanjom Brnelić.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Slika nije dostupna Vrhovni sud odlučio Majci i sinu potvrđena presuda za ubojstvo

U optužnici Županijskoga državnog odvjetništva iz Rijeke tvrdi se da je Tanja Brnelić zlostavljana najmanje četiri godine, u razdoblju dok je živjela s Lambertovima u njihovoj kući u Rijeci.

Po optužnici od 1. do 18. svibnja ove godine Alen i Anka Lambert su vezali Tanju Brnelić za postelju u položaju na leđima, zamračili prozore te ju mučili glađi i žeđu. Povremeno su je i tukli palicom, stoji u optužnici. 

Majka i sin su osumnjičeni da su izazvali smrt Tanje Brnelić, koja je nastupila 18. svibnja zbog brojnih oštećenja organizma nastalih izgladnjivanjem, dugotrajnim nepomičnim ležanjem i premlaćivanjem.

Kad je nastupila smrt, majka i sin su pozvali hitnu pomoć, a uhićeni su tek nakon tjedan dana, kad je utvrđena opravdana sumnja da su oni izazvali smrt. Za to kažnjivo djelo propisana je najteža zatvorska kazna od 40 godina.

Susjedi su dali slične iskaze, rekavši da se u kući Lambertovih događa nešto neuobičajeno. Uglavnom nisu čuli zvukove koji bi potjecali od premlaćivanja jer je, među ostalim, kako su neki od njih rekli, njihova ulica vrlo prometna i bučna. Jedna od susjeda zamijetila je samo da je Tanja Brnelić izgledala "normalno" kad je došla živjeti kod Lambertovih, a da je zadnjih mjeseci izgledom "propala".

U istoj kući, u zajedničkom kućanstvu, živi i suprug, odnosno otac optuženika, ali nije osumnjičen jer je državno odvjetništvo
procijenilo da nije bio povezan sa zlostavljanjem i smrću Tanje Brnelić.

Suđenje se nastavlja sutra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene