Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka i sin monstrumi

Ubijali su je polako - glađu, žeđu i drvenim palicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Rijeci donesena je presuda Alenu Lambertu i njegovoj majci Anki zbog ubojstva Alenove nevjenčane supruge Tanje Brnelić. Alenu je određena zatvorska kazna od 30, a njegovoj majci 32 godine zatvora.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Đurđe Jovanić osudilo ih je zbog dogovorenog, zajedničkog i dugotrajnog mučenja i usmrćenja Alenove nevjenčane supruge Tanje Brnelić u svibnju 2006. u kući Lambertovih gdje je tada živjela Tanja. Ona je u trenutku smrti imala 30 godina.

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku

>> Suđenje majci i sinu Lambert zbog ubojstva izgladnjivanjem

>> Nevjenčanu suprugu vezao i izgladnjivao

Sud je utvrdio kako su je prije ubojstva najmanje četiri godine zlostavljali, potpuno joj oduzevši slobodu kretanja, odabira posla, kontakta s poznanicima i svojom obitelji, što je provodila Anka Lambert, a Alen je često fizički nasrtao na Tanju.

Vezanu za obje ruke i noge te za vrat mučili su je glađu i žeđu te tukli drvenim palicama kako bi spriječili njezin otpor Sutkinja Jovanić navela je, čitajući pravorijek, da su Alen i Anka Lambert 1. svibnja 2006. vezali Tanju za krevet u zamračenoj sobici njihove kuće kako bi je polaganim i dugotrajnim zlostavljanjem usmrtili sa što većom psihofizičkom patnjom. Vezanu za obje ruke i noge te za vrat mučili su je glađu i žeđu te tukli drvenim palicama kako bi spriječili njezin otpor.

Time su, kazala je sutkinja Jovanić, izazivali velike Tanjine fizičke i duševne patnje te je zadobila mnogobrojne teške ozljede, od dekubitalnih do onih od posljedica nehigijene i izostanka hrane i vode zbog čega je dobila tešku gnojnu upalu pluća, što je bio izravan povod smrti.

U obrazloženju pravorijeka sutkinja Jovanić je istaknula da je psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da su oboje bili posve svjesni što čine.

Olakotnom okolnosti za Alena su proglašene njegove psihičke osobine zbog majčine dominacije, a za Anku dosadašnja neosuđivanost i narušeno zdravlje.

Otegotna okolnost za Alena je prijašnja osuđivanost zbog zloporabe droga, a za oboje planiranje i količina iskazane kriminalne volje za počinjenje tog djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene